Sadece terör bitmiyor, karanlık bir devir kapanıyor

Sadece terör bitmiyor, karanlık bir devir kapanıyor
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin makus talihinin değiştiğini belirtirken "Bugün gerçekleşen Cumhuriyetimizin 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuyla kucaklaşmasıdır"...


Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin makus talihinin değiştiğini belirtirken "Bugün gerçekleşen Cumhuriyetimizin 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuyla kucaklaşmasıdır" dedi

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin makus talihinin değiştiğini belirtirken "Bugün gerçekleşen Cumhuriyetimizin 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuyla kucaklaşmasıdır" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreciyle sadece 30 yıllık terörün değil, çok daha uzun yıllara yayılmış sorunlar manzumesinin biteceğini söyledi.

Erdoğan, 22. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nda sürece ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Şu anda sadece terör sona ermeyecek. Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanıyor. Şu anda, Türkiye'nin adeta makus talihi değişiyor. Türkiye yeni bir evreye, yeni bir kulvara geçiyor. Bugün gerçekleşen, Cumhuriyetimizin güçlenmesidir, Cumhuriyetimizin 23 Nisan 1920'deki, 29 Ekim 1923'teki o ruhla o heyecanla o birliktelikle kucaklaşmasıdır. Bugün gerçekleşen, bu topraklar uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin hayallerinin gerçeğe dönüşmesidir. Şunu herkes bilsin bugün, geçmişe kıyasla çok daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var" ifadelerini kullandı.

10 yıl boyunca, gençlerin kanıyla beslenen kan tüccarlarına karşı amansız ve kararlı bir mücadele verdiklerini hatırlatan Erdoğan, "İşte ancak bugün hedefe çok ama çok yaklaştık. Şu anda da son derece temkinliyiz. Şu anda da teyakkuz halinde, dikkatle hassasiyetle süreci devam ettiriyoruz. Sabotajlara karşı, tahriklere karşı ihtiyatı elden bırakmış değiliz. Ama bugün, düne göre çok daha umutluyuz, çok daha kararlıyız, çok daha iyimseriz" dedi.

Erdoğan, çözümün parçası olmayanların sorunun tarafı olacaklarının altını çizdi. Açılan kayının kapanmasına izin verilmemesini isteyen Başbakan,şöyle devam etti: "Herkesi, ama herkesi eliyle diliyle hiç olmazsa dualarıyla bu sürece katkı vermeye, bu sürece destek olmaya çağırıyorum.

Bu ortamın, bu iklimin bozulmasına izin vermeyelim. Gün artık tribünlerden seyretme veya tribünlere oynama günü değildir. Gün, sinsi sinsi izleyip, sonuca göre tavır belirleme günü değildir. Gün, sürecin karşısında durup, biten bir terör karşısına, kendi terörünü üretme günü
hiç değildir."


Biri Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na anlatsın

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de herkesin gördüğünü, anladığını, hissettiğini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duymadığını, görmediğini, anlamadığını belirterek, "Bir zahmet, MHP Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı'na olup biteni anlatsın. Zaten ikisi de aynı yolun yolcusu, aynı trenin katarı, tek yumurtanın ikizleri. Yine de anlayamazsa Akil İnsanlar heyetinden rica ederiz" dedi.


Erdoğan, konuyla ilgili anlattığı fıkra ise şöyle: "Nasrettin Hoca, vaaz verdiği köylülerden çok şikayetçiymiş. Hoca anlatıyor ama köylünün bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyormuş. Bir gün kürsüye çıkıp sormuş: 'Ey cemaat, bugün ne anlatacağımı biliyor musunuz?' Cemaat, 'Hayır, bilmiyoruz' diye cevap vermiş. Hoca, 'Bilmiyorsanız, anlatsam da anlamazsınız' diyerek kürsüden inmiş. Ertesi cuma, Hoca yine kürsüye çıkmış, aynı soruyu tekrar sormuş. Cemaat bu defa 'Biliyoruz' diye cevap vermiş. Hoca 'O zaman anlatmama gerek yok' diyerek yine kürsüden inmiş. Üçüncü hafta Hoca aynı soruyu sorunca, bu sefer cemaatin bir kısmı 'Biliyoruz', bir kısmı da 'Bilmiyoruz' demiş. Hoca hazır cevap: 'O zaman bilenler bilmeyenlere anlatsın' deyip kürsüden inmiş."


İP sağ eliyle MHP'yi sol eliyle CHP'yi oynatıyor


Erdoğan, CHP, MHP ve İşçi Partisi'nin, süreci baltalamak, sokakları tahrik etmek için her yola başvurduğunu söyledi. Erdoğan, "Her üç partinin de ortak bir noktası var; Silivri.

Arkadan dolanmak suretiyle bunları parlamentoya taşıma gayreti içinde bulundular. Kimse mağduru oynamasın. Bu ülke hukuk devletidir, hukukun üstünlüğünü kimseyle tartışmayız" dedi. Erdoğan, İşçi Partisi liderinin, Bekaa Vadisi'nde, terör örgütünün kamplarında, örgütü liderleriyle sarmaş dolaş çektirdiği fotoğrafların, terör örgütüne verdiği tavsiyelerin herkes tarafından iyi bilindiğini ifade etti.

İşçi Partisi'nin sağ eliyle MHP'yi, sol eliyle CHP'yi parmağında oynattığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Devlet Bahçeli, MHP'nin maneviyatçı yönünü kazıyıp atmış, MHP'nin milliyetçiliğini ırkçılığa çevirmiş daha da ileriye giderek MHP'yi, İşçi Partisi'nin yedeği haline getirmiştir. Merhum Alparslan Türkeş'in partisini, İşçi Partisi'nin yedeğine sokan Bahçeli ve arkadaşlarını iyi tanıyın. İşçi Partisi ile MHP'yi ayna safta buluşturmak, seçmenine yapılmış en büyük haksızlıktır, MHP hatırasına sürülmüş kara bir lekedir."

BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.