Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu

Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu
Anamur'un yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen "Anamur deyince aklıma düşen" konulu şiir, öykü ve resim...

Anamur'un yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen "Anamur deyince aklıma düşen" konulu şiir, öykü ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldılar.

Anamur Rüştü Kazım Yücelen İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Yücelen ailesi, öğrenciler ve aileleri ile eğitimcilerin yanı sıra Anamur Kaymakam Vekili Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan ve Anamur Emniyet Müdürü Mithat Tolunay ile Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan da katıldı. Anamur ilçesindeki tüm okullardaki öğrencilerin, anaokulu, ilkokul ve lise düzeyinde katıldığı yarışmada öğretmenler tarafından oluşturulan ön jüri tarafından seçilen eserler daha sonra Türk edebiyatının önemli kalemi Nursel Duruel, Türkiye'nin gelecek vaad eden genç ressam ödülü sahibi Nebahat Karyağdı ve NTV Radyo Laterna programı yapımcısı Özge Ersu'nun da katılımıyla oluşturulan profesyonel jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri tarafından farklı yaş gruplarına göre ayrı ayrı belirlenen eserler daha sonra Rüştü Kazım Yücelen İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle Anamurlular'a sergilendi. "Anamur deyince aklıma düşen" konulu yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verildiği törende bir konuşma yapan Anamur Kaymakam Vekili Mustafa Erkayıran, Yücelen ailesine katkıları için teşekkür etti ve bu yarışmanın önümüzdeki yıllarda daha da gelişmesi ve geleneksel hale gelmesini arzu ettiğini belirtti. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de Anamur'un yetiştirdiği insanlarla ve onların evlatlarıyla gurur duyduklarını, bunun gelecek nesillerde de süreceğini belirtti.

Törende kısa bir konuşma yapan TÜGİAD Başkanı ve merhum Rüştü Kazım Yücelen'in oğlu Ali Yücelen; Anamur'un kendisi ve ailesi için çok büyük bir önem taşıdığını belirterek; " Bizler için ne kadar değer taşıyorsa, çocuklarımız için de o anlamı taşımalı Anamur... Bunun için de bizlerin Anamur için çalışmaya devam etmemiz ve daha çok şey yapmamız gerekiyor." dedi Yücelen, yarışmaya ilgi gösteren öğrencilere, onlara destek olan velilere; yol gösteren rehberlikleri için öğretmenlerine, ilgi ve desteklerinden ötürü Anamur Mülki idarecilerine ve yarışmaya profesyonel katkıları için jüri üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra Rüştü Kazım Yücelen İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Erdoğrul tarafından yarışmada dereceye giren eserler duyurularak eser sahiplerine plaketleri ve kazandıkları ödüller verildi. Yücelen ailesinin hazır bulunduğu törende, Rüştü Kazım Yücelen'in eşi Müzeyyen Yücelen, oğulları Ali, Mustafa ve Hakan Yücelen de duygusal anlar yaşadılar.

Ödül töreninden sonra Rüştü Kazım Yücelen anısına düzenlenen yarışmaya katılan resimlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Rüştü Kazım Yücelen

1948 yılında Mersin'in Anamur ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi ve Turgut Özal ile birlikte politikaya sahnesine atılan kadronun içinde yer alarak ANAP'ın kuruluşunda yer aldı. 17,18,19,20 ve 21. dönemlerde İçel milletvekilliği yaptı. Siyasete Anavatan Partisi'nin kuruluş döneminde başladı. Devlet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu. 55. Hükümet?te Devlet Bakanlığı görevini yürütürken Yılmaz?ın Makedonya gezisi sırasında trafik kazası geçiren Yücelen uzun süre tedavi gördü. Mehmet Ali İrtemçelik?in istifasının ardından insan haklarından sorumlu bakanlık görevine getirildi. İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi, Türkiye?nin 21 merkezinde insan hakları kurultayları düzenledi ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran insan hakları raporunu hazırladı. Fransızca ve İngilizce bilen Yücelen, 3 erkek çocuk babası olarak 2 Şubat 2014 tarihinde vefat etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.