Rotaryenlerden ilginç etkinlik!

Rotaryenlerden ilginç etkinlik!
Kökü dışarıda Rotary Kulüpleri ilginç bir etkinlik başlattı? Rotaryenlerin bu etkinliğinde Türkiye de rol alıyorKendilerini ?insanlığa hizmet vermek,...



Kökü dışarıda Rotary Kulüpleri ilginç bir etkinlik başlattı? Rotaryenlerin bu etkinliğinde Türkiye de rol alıyor

Kendilerini ?insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla? iş ve meslek sahibi bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak gösteren Uluslararası Rotary'nin ?Mekke-Roma 11 Bisiklet Turu? başlattı.

İYİ NİYET MEKTUBU!

6 Nisan'da başlayan bisiklet turu, Ürdün Veliaht Prensi El Hassan bin Talal'dan alınan  iyi niyet mektubunun Vatikan'da Papa 16. Benedict'e sunulması ile son bulacak.

Rotaryenler bu bisiklet turunun amacını şu şekilde ortaya koyuyor: ?Dil, din,ırk ayırt etmeden tüm dünyada kardeşliği,dinler arası hoşgörü ve iyi niyeti vurgulamak ve bu konuya dikkat çekmektir. Bunu da, bir spor etkinliği ile İslam ve  Hıristiyan dünyasının sembolik merkezleri Mekke-Roma arasında bir köprü oluşturarak, tüm dünyaya duyurarak gerçekleştirmektir. Bunun için, çok uluslu bir grup özverili bisikletçi etkinliğin seçilen güzergahı olan ve medeniyetlerin beşiği sayılan tarihi yörelerden geçerek yolculuğu tamamlayacaklardır.?

Mekke Roma arası bisiklet turuna katılan bisikletçiler arasında 4 de Türkün bulunduğu belirtiliyor. Bu 25 bisikletçi Prens El Hassan bin Talal'dan  teslim aldıkları  iyi niyet mektubunu 12 Mayıs 2011  tarihinde Vatikan'da Papa 16. Benedict'e sunacaklar. 22 Nisan'da Suriye'den Kilis'e geçerek Türkiye sınırlarına girecek olan bisikletçiler,  Gaziantep, Kapadokya, Aksaray, Konya, Beyşehir, Isparta, Denizli, Uşak, Tavşanlı, Bursa, Yalova ve İstanbul güzergahından  sonra 05 Mayıs 2011 tarihinde  Selanik'e geçerek ülkemizden ayrılacaklar.

Kat edilecek mesafenin 4000 kilometreden fazla olduğu bu güzergahta bisikletçilerin sağlık ve diğer gereksinimleri bu güzergah üzerinde yerleşik Rotary Kulüpleri tarafından sağlanacak.

MÜDÜRLÜKLER SEFERBER!

Türkiye'de güzergah üzerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, İl Emniyet Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri de bisikletçilerin ülkemiz sınırları dahilinde güvenli geçişleri için gerekli desteği verecekler.

UR 2430. Bölge öncülüğünde, UR 2420. ve 2440. Bölge, Hollanda, Almanya ve Ürdün'deki Rotary Kulüplerinin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan  bu etkinlik, Gaziantep, Konya, Denizli, Bursa ve İstanbul'da yapılacak basın toplantıları ile ulusal ve dünya kamuoyuna  tanıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.