Reyhanlı saldırısıyla ilgili 'sinsi plan' uyarısı

Reyhanlı saldırısıyla ilgili 'sinsi plan' uyarısı
Uzmanlar Hatay'daki saldırıların arkasındaki sinsi planlara dikkat çekiyor.Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Hatay\'ın Reyhanlı...


Uzmanlar Hatay'daki saldırıların arkasındaki sinsi planlara dikkat çekiyor.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Hatay\'ın Reyhanlı ilçesinde meydana patlamalara ilgili sinsi planlara dikkat çekti.

Laçiner, bazı dış güçlerin Türkiye\'yi Ortadoğu'daki çatışmaların içerisine çekmek istediğini söyledi.

Hatay\'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaların yankıları sürüyor. Uzmanlar ise saldırıların arkasındaki sinsi planlara dikkat çekiyor.

Saldırıyı TRT Habere değerlendiren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bazı dış mihrakların Türkiye\'yi Suriye'deki çatışmaların içerisine süreklemeye çalıştığını anlattı.

"BU SON SALDIRI OLMAYABİLİR, EN BÜYÜK RİSK TÜRKİYE-SURİYE SAVAŞIDIR"

Laçiner, "Suriye'deki olaylara baktığımıza zaman, Türkiye\'nin Ortadoğu'daki konumuna baktığımız zaman, Reyhanlı saldırısının son saldırı olmayabileceğine dair ne yazık ki kuşkularımız var. Türkiye'ye dönük olarak Türkiye'yi hedef alan bazı Ortadoğu'daki unsurların buna benzer saldırıları hatta daha fazlasını yapma arzusunun olabileceğini görüyoruz. Ama bunun ötesinde Türkiye'yi Ortadoğu'daki çatışmaların bir parçası haline getirme arzusunu da kabul etmemiz lazım. Buradaki en büyük risklerden bir tanesi Türkiye-Suriye savaşıdır. Türkiye\'nin bu tür tuzaklara da çok dikkat etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.