Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Beştepe'de gerçekleştirilen 30 Ağustos resepsiyonunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz yaparak yurt içi ve...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Beştepe'de gerçekleştirilen 30 Ağustos resepsiyonunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz yaparak yurt içi ve yurt dışındaki askeri birliklere bağlanarak görüntülü konuşma yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon veriyor. Resepsiyona aralarında siyasiler, geçici Bakanlar Kurulu'nun yeni üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Türki Silahlı Kuvvetler mensupları, şehit yakınları, gaziler, gazeteciler, sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, sporcuların olduğu 1800'e yakın isim davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonumuza iştirakiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsınızda milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum. Milli bayramların, milletlerin tarihi serüvenleri için de önemli yerleri vardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 yılında Büyük Taaruz'u başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olması ötesinde anlamlara sahiptir. Milletimzin o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde tüm yaşanan hayal kırıklıkları ilk defa Çanakkale ile bir ümide yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştır. 30 Ağustos bu ümidi kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü Ardından kurulacak genç cumhuriyetin kapılarının aralandığı tarihtir.

KOMUTANLAR İLE TELEFON BAĞLANTISI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'teki Türk temsil heyeti ile ardından da Afganistan'daki bir Türk uzman çavuş ile telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan, Hint Okyanusu'ndaki TCG-Gemlik fıkrateyniyle de görüntülü bağlantı gerçekleştirdi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.