Regaip Kandili'nde camiler doldu taştı

Regaip Kandili'nde camiler doldu taştı
Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla Türkiye'nin dört bir tarafında vatandaşlar camileri doldurdu. Bazı belediyeler vatandaşlara kandil simidi...


Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla Türkiye'nin dört bir tarafında vatandaşlar camileri doldurdu. Bazı belediyeler vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Kandille ilgili farklı etkinlikler düzenlendi.

İstanbul'da camiler Regaib Kandili'nde doldu
Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, başta Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye olma üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. İstanbullular, camileri doldururken, dışarıda kalan cemaat de cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi.
Akşam namazının ardından düzenlenen özel programlarla kutlanan Regaip Kandili'ne binlerce insan katıldı. Programda, hafızlar Kur-an'ı Kerim, ilahiler ve dualar okurken, ailelerinin refaketinde gelen çocuklar da gecenin feyziyle camilerde renkli görüntüler oluşturdu. İstanbul genelindeki camilerde kandil dolayısıyla mevlit okutuldu ve gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi.
Regaip Kandilini özellikle tarihi camilerde kutlamak isteyen İstanbullular, trafikte de zaman zaman yoğunluğa neden oldu.

-"Peygamberler Şehri"nde kandil coşkusu

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, vatandaşlar Regaip Kandili dolayısıyla Balıklıgöl yerleşkesindeki camileri doldurdu.

"Peygamberler şehri" olarak adlandırılan kentte, Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar, Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağara ile Hz. Eyüp'ün hastalığında çile çektiği mağarayı ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Balıklıgöl yerleşkesine gelen vatandaşlardan kimileri gün dolayısıyla tuttukları oruçlarını açtı, kimileri de de camilerde namaz kılıp, Kur'an-ı Kerim okudu.

Yatsı namazının ardından, müftülük yetkililerince Dergah Camisi'nde mevlit okundu.

Edirne Selimiye Camii'nde Regaip Kandili

Mimar Sinan'ın ?Ustalık eserim' dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nde kandili geçirmek isteyenler akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye gelerek dua etti.
Regaip Kandili nedeniyle Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii doldu taştı. Üç ayların başlangıcının ilk kandili olan Regaip Kandili'nde ibadetini Selimiye'de yapmak isteyen vatandaşlar akşam namazı ile birlikte camiye akın etti.
Camii görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan dualara eşlik eden cemaat, yatsı namazını kıldıktan sonra dağıldı.

EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN 15 BİN KANDİL SİMİDİ

Edirne Belediyesi, Regaip Kandili nedeniyle 15 bin adet kandil simidi dağıtımı yaptı.
Edirne Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediye Başkanlığı'nca geleneksel hale getirilen kandil simidi dağıtımının bu Regaip Kandili'nde de gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, 24 mahalle ve Saraçlar Caddesi'nde 15 bin adet kandil simidi dağıtımı gerçekleştirildiği belirtildi. Edirne Halkı'nın yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, vatandaşların Edirne Belediye Başkanlığı'nın bu tür organizasyonlar ile halkla iç içe olmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirttikleri ifade edildi.
Son olarak da açıklamada, "Böylesi anlamlı günleri fırsat bilerek kırgınlık ve dargınlıkları unutup, kavgaların yok olduğu, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeleri, milli birlik ve dayanışmayı yurttaşlık bilinciyle üzerimizde hissederek sergilediğimiz bu beraberliği dosta düşmana göstermeliyiz." denildi.

BOZÜYÜK BELEDİYESİ'NDEN REGAİP KANDİLİ DOLAYISI İLE LOKMA İKRAMI

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi tarafından bu akşam Regaip Kandili olması nedeniyle vatandaşlara ve Kasımpaşa Camii cemaatine lokma ikramı yapıldı.
Bozüyük'te Kasımpaşa Camii yanında bulunan tarihi aşevi önünde bu akşam Regaip Kandili olması nedeniyle İkindi namazının ardından cami cemaatine ve vatandaşlara yapılan ücretsiz lokma dağıtımı yoğun ilgi gördü. Kandil ikramına katılan Belediye Başkan Yardımcıları Gençağa Seraslan, Oğuz Sertler ve Mustafa Yürükcü de, vatandaşların kandillerini kutlayarak bir süre lokma dağıtımında bulundular. Tarihi, Osmanlı saraylarına dayanan; un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun sıvı yağda kızartılmasıyla pişirilen ve şerbetle tatlandırılarak servis yapılan geleneksel bir Türk tatlısı olan lokma, yüzyıllar öncesinden gelen lezzetini günümüzde de korumaya devam ediyor.

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.