Ramazan sonrası Adana'da ekmeğe zam!

Ramazan sonrası Adana'da ekmeğe zam!
Adana Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, un fiyatlarının sürekli arttığını belirterek, ''Üyelerimizin bu ağır yükün...

Adana Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, un fiyatlarının sürekli arttığını belirterek, ''Üyelerimizin bu ağır yükün altından kalkması mümkün değil'' dedi.

Alptekin, yazılı açıklamasında, son bir ay içerisinde 50 kilogramlık bir torba unun fiyatının 8 lira artarak 44 liraya yükseldiğini belirtti.

Un fiyatlarının her hafta 1-2 lira arasında arttığını belirten Alptekin, ''Üyelerimizin bu ağır yükün altından kalkması mümkün değildir'' ifadesini kullandı.

Alptekin, yaklaşık 2 yıl önce un fiyatlarının 32 liraya düşmesi sonucu 70 kuruştan sattıkları 300 gram ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indirdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

 ''2 yıldır 50 kuruştan sattığımız ekmeği ramazan sonrası yeniden 70 kuruşa satacağız. Un fiyatlarındaki artış böyle giderse ekmeği bir liradan satmamız bile bizi kurtarmaz.

Fırıncı esnafı un alamayacak duruma geldi. Bu gidişle fırıncı kepenk kapatmak zorunda kalacak. Yetkililerden bir an önce buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.