Prof. Dr. Öğülener; “Hedefimiz ECZAK Tarafından Akredite Olmak…”

Prof. Dr. Öğülener; “Hedefimiz ECZAK Tarafından Akredite Olmak…”
Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öğülener;“Hedefimiz ECZAK Tarafından Akredite Olmak…”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener eczacı ve eczacılık mesleğinin sağlık hizmetlerinin verilmesinde en önemli insan gücünü ve basamağını oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Öğülener Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak en büyük hedeflerinin Yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyona yönelik çalışmaları tamamlayarak Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) tarafından akredite olmak olduğunu belirtti.

Eczacılık eğitiminde dünyadaki gelişmelere paralel olarak iyi eczacılık uygulamaları, klinik eczacı, sosyal eczacı gibi kavramların son yıllarda Türkiye’de eczacının görev ve sorumluluğuna girmeye başladığını belirten Prof. Dr. Öğülener, eczacılık mesleğine ve eğitimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Öğülener: “Öğrencilere İlaç/Hasta Odaklı Eğitim Vermeyi Hedefliyoruz.”

Öğrencilere, Eczacılık Fakülteleri Çekirdek Eğitim Programı çerçevesinde belirlenen yeterlilik ve yetkinliklere sahip olarak mezun olabilecekleri kaliteli bir eğitim vermeyi hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Öğülener, eczacılığa olan ilginin artığını ifade ederek şunları kaydetti;

“Geçmişe göre öğrenciler şimdi çok daha bilinçli olarak mesleki tercihte bulunuyorlar. Sorgulayan ve soran bir öğrenci profili ile karşı karşıyayız. Diğer mesleklerle mukayese ettiğimiz zaman eczacılık, mesleğin uygulanması açısından tüm olumsuz koşullara rağmen yine de avantajını sürdürüyor. Vakıf ve devlet üniversitelerinden öğrenci alan toplam 33 eczacılık fakültesinde açılan kontenjanların dolmuş olması bunun göstergesi.”

 

“Meslek Seçiminde Öğrenciler Doğru ve Aydınlatıcı Bilgi Almalı.”

Eczacılık mesleğini tercih edecek öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Öğülener, öğrencilerin mesleklerini seçme konusunda doğru ve aydınlatıcı bilgi almalarını önerdi. Prof. Dr. Öğülener açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Öğrencilere, sadece tek kaynaktan değil mesleğin bütün bileşenleri ile iletişime geçmelerini öneriyorum. Bunlar akademisyen eczacılar olabilir, meslek örgütleri olabilir, ilaç endüstrisi olabilir. Çünkü günümüzde artık eczacılık sadece eczane açmak ve ilaç tedarik etmek değil. Dünyadaki ve Türkiye’deki eczacılık mesleğinin değişimini ve gelişimini takip etmenin öğrencilere meslek seçimlerinde bir yol haritası oluşturacağını düşünüyorum.”    

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.