Prof. Dr. Mustafa Öztürk: Sürpriz değil, Gülen'in dünyası karanlık

Prof. Dr. Mustafa Öztürk: Sürpriz değil, Gülen'in dünyası karanlık
 Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Fethullah Gülen’in mason olduğu iddiasının sürpriz olmadığını ve Gülen’in dünyasının son derece karanlık olduğunu...

 

Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Fethullah Gülen’in mason olduğu iddiasının sürpriz olmadığını ve Gülen’in dünyasının son derece karanlık olduğunu söyledi.

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Fethullah Gülen’in mason olduğu iddiasının sürpriz olmadığını ve Gülen’in dünyasının son derece karanlık olduğunu söyledi.

Her türlü ilişkiye girebilir

Fethullah Gülen’i “Her türlü yapı ve her türlü ilişkiye girebilecek biri” olarak tanımlayan Öztürk, teksir yemininin tıpkı namaz için abdest gibi masonluğun ön şartlarından biri olduğunu ifade etti. A Haber’e konuşan Öztürk, cemaat ile masonluğun birbirine benzeyen birçok yönü olduğuna dikkat çekti.

Hareket tarzı dini değil

“Bu topraklarda geniş bir alan kurmak istiyorsanız bunu din üzerinden yaparsınız” ifadesini kullanan Prof. Dr. Öztürk, “Gülen’in hareket tarzı bir dini ekol ya da harekete benzemez. Cemaat büyük şehre yeni gelen insanların çaresizliğini iyi kullanıyor” diye konuştu.

Devlet teyakkuzda olmalı

 İnsanların artık cemaate güvenmediğinin altını çizen Öztürk,”Halk katında cemaat yüzde 95 bitti, güvenilirliği kalmadı. Dik durma görüntüsü vermeye çalışıyor ama belini doğrultamaz. Cemaate operasyonlara ara verilmemesi ve devletin teyakkuzda olması lazım” dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.