PKK'nın HPG-TAK oyunu

PKK'nın HPG-TAK oyunu
Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Kızılay'da patlayan bombada sorumlulukları olmadığını...



Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Kızılay'da patlayan bombada sorumlulukları olmadığını ileri sürerek, TAK'la da bir ilgilerinin olmadığını iddia etti. Karayılan'ın bu son açıklamaları terör örgütünün yayın organında bugün yayına konuldu.

 

Oysa, Ankara Kumrular'daki patlamanın ardından PKK'dan ikinci kez gelen bu ?biz yapmadık? açıklaması kimseyi inandırmıyor.

Daha önce de sivillere yönelik metropollerde hain saldırılar düzenleyen ancak duruma göre farklı taktikler güden PKK, saldırıları üstlenirken ilginç bir yol izliyor.


PKK eylemin ardından gelen tepkiye göre de bazen eylemleri üstlenmiyor ve ?biz yapmadık? açıklaması yapıyor. Ancak saldırıların ardından ortaya çıkan gerçekler PKK'yı taşeron isimlerle eylemleri üstlenemeye zorluyor.


Üstlenme yaptığı durumlarda da örgütün stratejisine göre, eylemden siviller zarar görmüşse TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) ismiyle, güvenlik güçleri zarar görmüşse HPG (Halk Savunma Güçleri) ismiyle üstleniyor.


Aslında birbirinin farkı olmayan 3 hain yapı da olayları zarar gören kitleye göre üstlenerek propaganda yürütüyor.


ANAFARTALAR VE TAKSİM SALDIRILARINI TAK ÜSTLENDİ PKK ADINI UNUTTURMAK İSTEDİ


23 Mayıs 2007'de Ankara Ulus Anafartalar çarşısı önünde yapılan ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği intihar saldırısını da PKK önce üstlenmedi. Ancak intihar saldırısını gerçekleştiren terörist Güven Akkuş'un PKK bağlantıları ortaya çıkınca PKK, TAK ismiyle saldırıyı üstlendi.


31 Ekim 2010 tarihinde de İstanbul Taksim meydanında bekleyen Çevik Kuvvet ekibine yapılan ancak 15 polisin yanında 17 sivil vatandaşın da yaralandığı intihar eylemini PKK önce üstlenmedi. Ancak eylemi gerçekleştiren Vedat Acar'ın PKK kıyafetiyle görüntüleri ve örgüt bağlantıları ortaya çıkınca eylemi yine TAK üstlendi ve HPG TAK'a sözde bir kınama mesajı gönderdi.


28 Temmuz 2008'deki, 17 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği İstanbul Güngören'deki patlamayı de yine TAK üstlenmişti


REŞADİYE VE KASTAMONU SALDIRILARINI DA HPG ÜSTLENDİ


2011 Seçimi döneminde Kastamonu'da AK Parti'nin seçim konvoyuna yönelik, 1 polis memurunun şehit olduğu saldırıyı ise HPG üstlendi.


7 Aralık 2009'da Tokat Reşadiye ilçesindeki bir askeri araca düzenlenen ve 7 askerin şehit olduğu saldırıyı da yine HPG üstlenmişti. Hatırlanacağı üzere Başbakan o zaman da ABD'de bulunuyordu.


HPG DE TAK DA FEHMAN HÜSEYİN'E BAĞLI


PKK'nın en karanlık isimlerinde olan Suriye asıllı Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin, PKK'ya bağlı bu iki taşeron yapı olan HPG ve TAK'ın de liderliğini yapıyor.


Fehman Hüseyin ismini en son, 17 Ağustos 2011'de Hakkari'de askeri konvoya düzenlenen ve 1 Binbaşı ile 8 askerin şehit olduğu mayınlı saldırıda duyurmuştu. Bu eylemin talimatını bizzat Fehman Hüseyin'in verdiğini öğrenilmesinin ardından, Hüseyin'in ?sivil şahıslara yönelik eylem ve orman yangını çıkarma talimatı verdiği de yine kamuoyuna açıklanmıştı?


Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.