PKK'nın açlık grevi menüsü

PKK'nın açlık grevi menüsü
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın isteğiyle sona eren 68 günlük açlık grevleriyle ilgili çarpıcı gerçek böyle ortaya çıktı. Teröristbaşı...


Terörist başı Abdullah Öcalan'ın isteğiyle sona eren 68 günlük açlık grevleriyle ilgili çarpıcı gerçek böyle ortaya çıktı.

 

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın isteğiyle sona eren 68 günlük açlık grevleriyle ilgili cezaevi yetkilileri ve sağlık mensuplarının tespitleri ortaya çıktı. Açlık grevine başlayan tutuklulara, PKK/KCK'nın talimatlarını da emniyet güçleri liste haline getirdi. Buna göre mahkumlara açlık grevi reçetesi bile hazırlayan örgütün, 25. günden sonra kavurma ve et yiyenlerin bunu gizli yapmalarını emrettiği belirlendi.Uzun süreli açlık grevine rağmen mahkumların sağlıklarının bozulmaması ve fazla kilo kaybetmemeleri gizli yemek yemeye bağlandı.

YOĞURTLA PEKMEZ ÖNERİSİ

Açlık grevine katılanlara terör örgütü tarafından önerilen yiyecek içecek menüsünde şunlar yer alıyor: "Öncelikle ayran gibi ekşi içecekler,mercimek çorbası, günde 3-4 çikolata, et ve tavuk suyu, tahin pekmez, elma, portakal, tahin pekmezin içine portakal suyu sıkılıp yenilmesi, süt, yumurta,meyve suyu (cezaevi idaresinin verdiği içilebilir), sütlü kahve, süt veya süt tozu ilave edilebilir. Çay, ekmek. Cezaevi idaresinin verdiği bal, limon, süt alınıp kullanılabilir. Çikolata abartılmasın günde üçü geçmesin. Ayran meyve suyu da abartılmasın. Açlık grevinde 500 kaloriye kadar alınabilir. 20-25 günlerinde yoğurtla, çorbadan daha fazla içilebilir. 20-25. günde zorlanan olursa yoğurtla pekmez yenilebilir."

Zorlanan mahkumlara 20-25. günden itibaren menünün artırılabileceği teminatı da verildi. Et ve kavurma yenilmemesi talimatına rağmen bazı mahkumların bunu gizlice yedikleri tespit edildi. 'Açlığa dayanamam' endişesi taşıyan mahkumlara ise diğer eylemcilerden habersiz yemek yiyebileceklerinin örgüt tarafından garanti altına alındığı belirlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da 68 gün boyunca devam eden süreçle ilgili "açlıkgrevi gibibir şeyin olmadığını ve şov olduğunu" vurgulamıştı.

HABER: HASAN BOZKURT / BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.