'Petrol ticareti DAEŞ ile rejim arasında'

'Petrol ticareti DAEŞ ile rejim arasında'
  SMDK Başkanı Hoca, "Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına yönelik suçlamaları çok komik. Eğer petrol ticareti varsa,...

 

 

SMDK Başkanı Hoca, "Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına yönelik suçlamaları çok komik. Eğer petrol ticareti varsa, DAEŞ ile rejim arasındadır" dedi.

 

ANKARA (AA) - SELEN TEMİZER - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, "Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına yönelik suçlamaları çok komik. Eğer petrol ticareti varsa, DAEŞ ile rejim arasındadır" dedi.

 

Hoca AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim ve DAEŞ arasında ilişkinin net olduğunu, Rusya'nın yapmak istediği şeyin Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) zayıflatmak, Halep'i iyice kuşatmak olduğunu söyledi.

 

Halep'in ÖSO'nun en önemli kalesi, güvenli bölge için düşünülen alan olduğunu belirten Hoca, "Eğer orada Türkiye'nin de desteğiyle güvenli bölge oluşturulursa, DAEŞ oradan sökülüp atılacak. PYD'nin Afrin ile Fırat'ın doğusunu birleştirme çabasını da yok olacak. Rusya o yüzden tüm gücünü ortaya koyuyor" diye konuştu.

 

Hoca, Rusya'nın "Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına" yönelik suçlamalarını değerlendirirken de "Suçlama çok komik çünkü haritaya bakıldığında bu petrolün satılması için rotalar belli. Konvoyun hem PYD hem rejim güçlerinden geçmesi gerekiyor. Eğer petrol ticareti varsa, DAEŞ ile rejim arasındadır" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.