Özal'ın ölümünde birleştiler

Özal'ın ölümünde birleştiler
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin raporun yankıları devam ediyor.Demirel ve Yılmaz, Özal'ın ölümünde birleşti. Özal'ın...


Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin raporun yankıları devam ediyor.Demirel ve Yılmaz, Özal'ın ölümünde birleşti.

 

Özal'ın ölümüyle ilgili rapor Türkiye gündemine oturdu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'a da rapor soruldu. Hem Demirel hem de Yılmaz, Turgut Özal'ın ölüm sebebinde birleştiler. Her iki isme göre de Özal eceliyle öldü.

İşte Demirel ve Yılmaz'a göre Turgut Özal'ın ölüm sebebi:

DEMİREL: ÖZAL ECELİYLE ÖLDÜ ALLAH RAHMET EYLESİN

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demirel, "Rapor kesin. Ölümü zehirlenmeden değil. Raporda tereddüt yok. Ölüm nedeni zehirlenme demiyor. Mesele yok. Rapor merhum Özal'ın zehirlendiğini söylemiyor. O zaman zehirlenmemiş. Zehir varmış ama o zehirlenmemiş. Baştan beri aynı yorumu yapıyorum. Vadesiyle ölmüş. O zaman başından beri doktorların söylediği şey doğru çıktı" diye konuştu.

Demirel, Özal'ın ölümünün ardından otopsi yapılmamasına yönelik eleştirilerle ilgili ise, "Onları bilemem. Onlar tıbbın işleri. Başındaki hekimler büyük hekimler yalnız. Bir kusur yapmazlar. Türkiye'nin güvendiği büyük hekimler. Onlara ben güvendim. Onların yanlış bir şey yapacağını sanmadım. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

MESUT YILMAZ: ÖZAL ECELİYLE ÖLDÜ

Turgut Özal'ı son yurt dışı gezisinden geldiğinde gördüğünü anlatan Yılmaz, "Hiç görmediğim kadar kötü ve sağlıksız gördüm. Bence bütün bu şüpheler yersizdir. Rahmetli Özal'ın zehirlendiği kanısında değilim. Bana göre rahmetli Özal eceliyle ölmüştür. Ama bu konuda bazı şüpheler varsa bunun araştırılması da doğaldır. Bildiğim kadarıyla da bu araştırmalardan da şu an herhangi bir sonuç elde edilemedi" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu'nun raporuna ilişkin bir soru üzerine Yılmaz "Rahmetli Özal'ın ölümüyle ilgili kimin en ufak bir şüphesi varsa, konunun araştırılması ve soruşturulması doğaldır ve doğrudur. Ama bana göre, bu şüpheler yersizdir. Rahmetli Özal, eceliyle ölmüştür. Zaten şu ana kadar araştırmaların da ortaya koyduğu herhangi bir somut sonuç yoktur" ifadelerini kullandı.

AJANSLAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.