Nuh Albayrak: 'AK Parti'nin çok dikkatli olması gerekiyor'

Nuh Albayrak: 'AK Parti'nin çok dikkatli olması gerekiyor'
 Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak 7 Haziran sonrasında yaşanan koalisyon görüşmeleri ve kurulacak olan geçici hükümetle ilgili önemli...

 

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak 7 Haziran sonrasında yaşanan koalisyon görüşmeleri ve kurulacak olan geçici hükümetle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Albayrak, geçici hükümetin oluşturulması ile ilgili olarak 'MHP ile CHP'nin üye vermemesi kadar HDP'nin üye vermesi de şu aşamada çok riskli bir durum' dedi.


Nuh Albayrak: "AK Parti"nin çok dikkatli olması gerekiyor"

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak 24 TV'ye konuk oldu. 7 Haziran sonrası ülkede yaşanan olaylar, koalisyon görüşmeleri ve kurulacak olan geçici hükümetle ilgili açıklamalar yapan Albayrak şunları kaydetti;

 

'7 Haziran akşamında çok farklı bir tablo çıktı ortaya.  Koalisyon çalışmalarının geldiği noktadan şunu net görebiliyoruz: Türkiye gerçekten siyasi partiler de dahil olmak üzere böyle bir seçim sonucuna hazır değilmiş.

 

AK Parti biraz yıprandığını öngörebiliyordu ama iktidarı kaybedecek kadar oy kaybedeceğini beklemiyormuş ki gerek partiler, gerek kamuoyu bir koalisyon ortamına hazır değilmiş. Bunu şuradan anlıyoruz, büyük bir gayret sarfedildi koalisyon kurulması için. Hem AK Parti'nin hem de CHP'nin samimiyetle uğraştığını düşünüyorum. Bunlar boşa gitmez. Bu süreç içerisinde şunu gözlemledik: AK Parti ve CHP'nin kurmayları belki ilk defa birbirlerinin önemli konularda ilk defa bu kadar dikkatli dinlediler. En azından bu kazanım oldu. Sayın Erdoğan seçimden sonra deklera etmişti 'Önce en yüksek oyu alan partinin başkanına görev vereceğim o kuramazsa ikinci partinin başkanına görev vereceğim' diye ama bu süreç uzadı ve olmadı. Çok eleştirildi CHP'nin liderine görev verilmedi diye. Fakat çok net gördük kesin bir sonuç alınamayacaktı böyle bir teşebbüsten de. Çünkü sonuçta Meclis'te grubu bulunan partilerle bu çalışmayı sürdürecekse sayın Kılıçdaroğlu sonuç alınamayacağı ortada. Onlar belki de yeni bir siyasi teşebbüsle belki şu andaki seçime gitme sürecini CHP'nin yöneteceği bir süreç olarak değerlendirmek istediler belki ama sonuçta bu sonuç alınamayacak bir adımdı. 

 

AK PARTİ'NİN ÇOK DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

 

Önümüzdeki süreçte kurulacak olan seçim hükümetiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Nuh Albayrak AK Parti'nin çok dikkatli olması gerektiğini söyleyerek: 'MHP ile CHP'nin üye vermemesi kadar HDP'nin üye vermesi de şu aşamada çok riskli bir durum' dedi.

 

7 Haziran'dan sonraki dönemde başlayan terör eylemlerinin altını çizen Albayrak şöyle konuştu:

 

7 Haziran'dan günümüze geçen dönemi siyasal anlamda değerlendirdik ama seçimden sonra hemen başlayan terör havasını da bu süreçten ayrı düşünmemek gerekiyor. Özellikle tek parti iktidarı çıkmaması üzere apar topar başlatılan  bir süreç bu terör eylemleri. Bu süreçte HDP'nin ortaya koyduğu tavır da ortada. O sebeple bu aşamada HDP'den alınacak isimlerin en azından isim bazından çok dikkatli seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.. (Star)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.