New York'ta Mavi Marmara zirvesi?

New York'ta Mavi Marmara zirvesi?
Türk ve İsrailli diplomatların New York'ta sürpriz bir toplantı yaptığı öğrenildi. İşte detaylar...New York'ta bir araya gelen Türk ve İsrailli diplomatların,...



Türk ve İsrailli diplomatların New York'ta sürpriz bir toplantı yaptığı öğrenildi. İşte detaylar...

New York'ta bir araya gelen Türk ve İsrailli diplomatların, geçen yıl dokuz Türk?ün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskını hakkında her iki tarafın da kabul edeceği bir açıklama üzerinde çalıştıkları öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre,
New York?taki görüşmelere Türk tarafı adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail adına ise Stratejik İlişkiler Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Moşe Ya?alon katılıyor.

Türk ve İsrailli yetkililerin
Mavi Marmara baskınını soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) panelinin 7 Temmuz?da yayımlayacağı rapordan önce ilişkileri düzeltme çabasında olduğu belirtililiyor.  Türkiye-İsrail arasındaki yakınlaşma sürecine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise, "Biz taraflara baskı yapmıyoruz. Ama süreci destekliyoruz" dedi.  Ricciardone, ABD bağımsızlık günü için büyükelçilik rezidansında verilen resepsiyon öncesinde yaptığı açıklamada, "İki dostumuzun da farklılıklarını gidereceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.