Nakba'nın 65'inci yıl dönümü-(İsrail izin vermedi)

Nakba'nın 65'inci yıl dönümü-(İsrail izin vermedi)
İsrail'in kuruluş günü olan 15 Mayıs'ı protesto etmek için Kudüs'te bir araya gelen Filistinlilere polis müdahale etti...İsrail'in kuruluş günü olan...


İsrail'in kuruluş günü olan 15 Mayıs'ı protesto etmek için Kudüs'te bir araya gelen Filistinlilere polis müdahale etti...

İsrail'in kuruluş günü olan 15 Mayıs'ı protesto etmek için Kudüs'te bir araya gelen Filistinlilere polis müdahale etti...

İsrail polisi, göstericilere karşı gaz bombası ve tazyikli su kullanırken, atlı polis birlikleri de toplanan kalabalığı Sultan Süleyman Caddesi'nden, Selahaddin Caddesi'ne doğru kovaladı. Polis, olaylar sırasında bazı göstericileri gözaltına aldı.

AA'ya konuşan İsrail Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld, olaylarda 7 göstericinin tutuklandığını ve 2 polis memurunun yaralanarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yerleşimcilere, bayrak ve zeytin ağaçlı mesaj

Öte yandan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait Maaele Adumim bölgesinde 100 kadar Filistinli gösterici, Yahudi yerleşim biriminin karşısındaki tepeye, dev Filistin bayrağı açtı ve zeytin ağaçları dikti.

Ellerinde taşıdıkları büyük anahtarları sallayarak, "Mülteci kampları geçici konaklama yerimizdir", "Dönüş hakkımız ve kaderimizdir" yazılı dövizler taşıyan Filistinliler, daha sonra polis ve İsrail askeri gözetiminde olaysız şekilde dağıldı.

Kudüs'te İsrail polisinin sabah erken saatlerden itibaren almış olduğu geniş güvenlik önlemleri sürerken, Şam Kapısı'ndaki gerginlik devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.