Nabi Avcı'dan erken seçim açıklaması

Nabi Avcı'dan erken seçim açıklaması
 Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapılacak bir erken seçimde vatandaşın kimin kenarda duracağı, kimin sorumluluk alacağını bilerek oy kullanacağına...

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapılacak bir erken seçimde vatandaşın kimin kenarda duracağı, kimin sorumluluk alacağını bilerek oy kullanacağına dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

 

Nabi Avcı'dan erken seçim açıklaması - Tıkla İzle

AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması için AK Partinin gereken çabayı gösterdiğini söyledi. 

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenin gerçekleştiği salona gelen Avcı’ya ulaşan bir vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı. Gelini için iş isteyen vatandaş, Bakan Avcı’ya durumunu anlatarak gözyaşları arasında yardım etmesini istedi. Avcı ise vatandaşa yardım edilmesi için danışmalarına talimat verdi.

Bayramlaşma töreni öncesinde konuşma yapan Avcı, Türkiye’nin geleceği ile ilgili olarak karamsar olmayı gerektirecek bir durumunolmadığını söyledi. Avcı, koalisyonla ilgili konuşmasının bir kısmını şu şekilde sürdürdü:

“7 Haziran seçimlerinde tek parti iktidarı teşekkül etmediği için zihinlerde acaba diye bir soru işareti olmadı değil. Ama o günden bugüne, seçim akşamından bu yana söylediğimiz gibi, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için, Türkiye’yi sahipsiz bırakmamak için, Türkiye’yi sorumluluğu üstlenen bir siyasi iradeden yoksun bırakmamak için elimizden gelen çabayı gösterdik, bundan sonrada göstereceğiz. Seçimlerden sonra manzarayı hep beraber görüyoruz. Kim ne yapıyor? Ne yapmak istiyor? Kim ne yapmıyor? Kim neden kaçıyor? Kim neden elini taşın altına sokmak istemiyor? Bunları hep beraber görüyoruz.”

“ERKEN SEÇİMDE VATANDAŞ KİMİN SORUMLULUK ALACAĞINI BİLEREK OYUNU KULLANACAKTIR”

Yapılacak bir erken seçimde vatandaşın kimin kenarda duracağı, kimin sorumluluk alacağını bilerek oy kullanacağına dikkat çeken Avcı, “Her seçmen hepimiz biliyoruz ki, hangi parti için oy kullanmış olursa olsun o partiyi iktidara getirmek için oy kullanıyor. Kimse, o koalisyon yapsın, onunla birleşsin diye oy kullanmıyor. En azından AK Parti seçmeninden bu konuda eminiz. Yüzde 41 oy veren AK Parti seçmeni partisini iktidarda görmek için oy veriyor. Çünkü biliyor ki, sadece iktidarda hizmet olur. Biz onun için seçimlerde de “oy hizmet yapana verilir” demiştik. Ama manzarayı görüyorsunuz. AK Parti seçim akşamından sonra sorumluluklarının bilinciyle ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Onun gereğini de yapıyoruz. Eğer onun gereğini mevcut tablodan çıkartamasak Anayasa çok açık, bu durumlarda ne yapılması gerektiğini söylüyor. O zaman tekrar seçime gideriz. Vatandaş tekrar oy kullanırken, bu seçimden sonra kimin kenarda duracağını, kimin sorumluluk alacağını bilerek oyunu kullanır. Türkiye’nin geleceği konusunda endişeye mahal yok” diye konuştu. 

AYDIN SARIOĞLU - MUSTAFA KAPLAN

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.