MÜSİAD Adana, tarımın aktörlerini bir araya getirecek..

MÜSİAD Adana, tarımın aktörlerini bir araya getirecek..
MÜSİAD Adana, tarımın aktörlerini bir araya getirecek etkinlik düzenliyor. Etkinliğe ulusal düzeyde katılım olacak.

musiad-3.jpg

‘Çiftçi Zirvesi’ hazırlığı

MÜSİAD Adana, tarımın aktörlerini bir araya getirecek etkinlik düzenliyor. Etkinliğe ulusal düzeyde katılım olacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana, tarım sektörü için önemli bir organizasyona imza atacak. MÜSİAD Adana yönetimi, tarımda son teknolojilerin, sorunların ve çözüm önerilerinin gündeme getirileceği, ulusal düzeyde bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan zirveyle ilgili olarak, TBMM Tarım Komisyonu Üyeleri Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru ve Ayhan Barut’un yanı sıra tarım sektörü temsilcilerinin katıldığı paydaş toplantısı düzenlendi.

TARIMA İHTİYACIMIZ VAR

Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Başkanı Burhan Kavak, Türkiye’nin büyüme sürecinde en fazla ihtiyaç duyacağı sektörlerden birinin tarım olduğunu belirtti. Kavak, “Yeni yönetim sistemimizde tarımda gerçekleştirmemiz gerekenleri konuşacağımız bir organizasyona ev sahipliği yapmak istiyoruz. Türkiye’de tarımın başkentinin Adana olduğunu hatırlatacak etkinlikte ‘Tarım 4.0’, ‘Tarım Girişimciliği, ‘Tarımda Yerlileşme’ gibi konuların yanı sıra sektörün sorunlarına çözüm sunulan bir organizasyon yapacağız” dedi.

İLGİLİ KESİMLER KATILACAK

Ulusal çaptaki organizasyonun MÜSİAD Genel Merkezi tarafından destekleneceğini belirten Kavak, gerçekleştirilecek etkinliğe tarım bakanı başta olmak üzere sektörde her alanının etkin kamu, üniversite ve özel sektör temsilcilerinin katılacağını söyledi. Başkan Kavak, “Tarımın en güçlü şehrinde güçlü bir üniversitemiz, etkin sivil toplum kuruluşlarımız, yeni tesisleriyle borsamız ve en önemlisi bu sektörde başarılı çiftçilerimiz var. İşbirliği ve güç birliğiyle güzel bir organizasyona imza atmak istiyoruz” diye konuştu.

VEKİLLER SORUNLARI NOT ALDI

Katılan sektör temsilcilerinin gerçekleştirilecek zirveyle ilgili görüş ve önerilerini sunduğu toplantıda tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar da gündeme getirildi. TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru ve Ayhan Barut’un sektör temsilcilerinin taleplerini not aldığı toplantıya Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mikail Baylan, Adana Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Ali Tekin, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube İkinci Başkanı Ayten Dolançay, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, MÜSİAD Adana Tarım Komisyonu Başkanı Cumali Orçun Sarıgül, Komisyon Üyesi Emrullah Gökhan katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.