Muhtar Uludere'de neler olduğunu anlattı?

Muhtar Uludere'de neler olduğunu anlattı?
Dün gece Türk savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu 35 kişinin öldüğü Uludere'ye bağlı köyün muhtarı Haber 7'ye konuştu. Muhtar dezenformasyona...



Dün gece Türk savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu 35 kişinin öldüğü Uludere'ye bağlı köyün muhtarı Haber 7'ye konuştu. Muhtar dezenformasyona dikkat çekti.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Taşdelen Köyü ve civar köylerdeki 35 sivilin savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu öldüğü olayla ilgili Haber 7'ye konuşan köy muhtarı Fikret Kaya dezonformasyona dikkat çekti. Kaya, kaçakçılık için katırlarla sınırın Irak tarafına geçen köylülerin dönüş yolunda havadan jetlerin açtığı ateş sonucunda öldüğünü kaydetti.

800 nüfuslu olan Taşdelen Köyü'nün Muhtarı Fikret Kaya, olayın dün akşam 22.00 sıralarında sınıra sıfır noktada, Irak tarafına bakan kesiminde meydana geldiğini, bombalamanın sadece uçaklarla yapıldığını ve karadan hiç bir müdahale olmadığını açıkladı.


Muhtar Ulukaya, olayda 35 kişinin öldüğünü ve yaralananlar olduğunu belirtti.


Saldırıda ölenlerin cesetleri üzerinde inceleme ve otopsi yapılması için yetkililerin çalışma başlattığını aktaran Muhtar Kaya, Malatya ve Diyarbakır'dan otopsi ekiplerinin Şırnak'a sevk edildiğini de kaydetti. Kaya, güvenlik güçleri ile devlet yetkililerin bölge halkına yardımcı olmaya çalıştığını da söyledi.


Olayda ölenler arasında ortaokul ve lise çağındaki gençlerin de bulunduğunu da ifade eden Muhtar Kaya, sosyal paylaşım sitesi ve bazı forumlardaki çocuk cesetleriyle ilgili fotoğraf ile bilgilerin dezanformasyon olduğuna da dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.