MHP'de adaylığı kesinleşen isimler?

MHP'de adaylığı kesinleşen isimler?
MHP de 12 Haziran seçimleriyle ilgili olarak milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin milletvekili...



MHP de 12 Haziran seçimleriyle ilgili olarak milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin milletvekili aday listesini sunmak üzere Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) geldi. Bal, MHP'nin 12 Haziran milletvekili genel seçiminde aday göstereceği isimler ve bunlara ilişkin belgeleri içeren dosyaları saat 16:25'te YSK'ya getirdi.

Balyoz davası tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan, Silivri bölgesini de içine alan 3. Bölge'den aday gösterildi.


Bir dönem Bahçeli ile genel başkanlık yarışına giren Ümit Özdağ, eski bakanlardan Murat Başesgioğlu ile eski futbolculardan Saffet Sancaklı da İstanbul 2. Bölge'den listeye girdi.


Bahçeli tarafından hazırlanan listeye göre İstanbul'dan seçilebilecek diğer isimler şöyle:
"1. Bölge: Bülent Didinmez, Celal Adan, Durmuş Ali Torlak, Kadir Boy, Ahmet Turgut, İhsan Barutçu, Baybora Cihan Kahveci. 2. Bölge: Ümit Şafak, Mithat Melen, Pınar Ergenekon, Kemal Çevik. 3. Bölge: Meral Akşener, Engin Alan, Atilla Kaya, Mehmet Paytak, Yusuf Günay, Timurcan Ulusoy, Said Yusuf."

Bahçeli'nin listeyi oluşturmada zorluk çektiği illerin başında gelen Ankara'da da sıralama büyük ölçüde netleşti. Bahçeli'nin Ankara'da aday olmak isteyen Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ı başka illere kaydırdığı öğrenildi. Koray Aydın'ın Trabzon'dan, Semih Yalçın'ın da Gaziantep'ten aday gösterildiği iddia edildi. Ankara'daki liste sıralaması da şöyle şekillendi: "1. Bölge: Tuğrul Türkeş, Zühal Topçu (Cafoğlu), Zekai Özcan, Doğan Cansızlar, Mevlüt Karakaya, Selçuk Coşkun. 2. Bölge: Cihan Paçacı, Deniz Bölükbaşı, Bircan Akyıldız, Mustafa Mit, Özcan Yeniçeri, Ömer Demirel."


MHP lideri, İzmir'de de mevcut milletvekillerini ön sıralara yerleştirdi. İzmir 1. Bölge'de Oktay Vural, Şenol Bal, Erdal Sipahi; İzmir 2. Bölge'de Ahmet Kenan Tanrıkulu, Musavvat Dervişoğlu, Füsun Koroğlu seçilebilecek sıralarda yer aldı. Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu da Kayseri'den birinci sıra adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.