Meteorolojiden yağış uyarısı..

Meteorolojiden yağış uyarısı..
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı...Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, ''Geçmiş dönemde yaşadığımız sel felaketine...



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı...

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, ''Geçmiş dönemde yaşadığımız sel felaketine yakın bir yağış ve rüzgar bekliyoruz'' dedi.

Necip Duman, düzenlediği basın toplantısıyla vatandaşları yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve yağışa karşı uyardı.


Duman, Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisine girileceğini kaydederek,
Antalya ve ilçelerinde yer yer etkili olacak yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek sel ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini bildirdi.

Yağışların yarın sabah saatlerinde başlayacağını, cuma günü de etkisini sürdüreceğini belirten Duman, ''Yağışla birlikte güney yönlerden kuvvetli rüzgar bekliyoruz. Rüzgarın hızı 60 kilometreye kadar çıkabilir'' dedi.


Duman, metrekareye 40 ile 50 kilogram arasında
yağış düşmesini beklediklerini ancak yeryüzü şekillerine bağlı olarak bazı bölgelerin daha fazla yağış alabileceğini kaydederek, ''Geçmiş dönemde yaşadığımız sel felaketine yakın bir yağış ve kuvvetli rüzgar bekliyoruz'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.