Menderes'in cenaze namazı kılındı?

Menderes'in cenaze namazı kılındı?
Aydın Menderes için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.CENAZE...



Aydın Menderes için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor.


CENAZE NAMAZI KILINIYOR

Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde cami avlusu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinde camiye getirilen Menderes'in naaşı musalla taşında bekletilirken, cenaze töreni için çok sayıda siyasetçi ve vatandaş da hazır bulundu.

Bakanlar, bazı siyasi partilerin genel başkanları, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan da cenaze törenine katılmak için Fatih Camii'ne geldi.


Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da cenaze töreni için Fatih Camii'ne geldi ancak henüz avluya giriş yapmadı. Menderes'in cenazesine çeşitli çevrelerden de çelenk gönderildi.


Türk Silahlı Kuvvetler'in yanı sıra Ergenekon davası firari sanığı Bedrettin Dalan da Menderes'in cenazesine çelenk gönderdi.


FATİH CAMİİ'SİNE GETİRİLDİ


Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aydın Menderes, Ankara'dan İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'ndan cenaze aracına konulan Menderes'in naaşı polis eskortu eşliğinde Fatih Camii avlusuna getirildi. Menderes'in naaşı getirildiği sırada camiye TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Menderes'in eşi Ümran Menderes de geldi.

Cenaze resmi polislerin omzunda caminin avlusuna götürüldü.


Eski başbakanlardan Adnan Menderesin oğlu Aydın Menderes'in cenazesi, THY'nin özel uçağıyla saat 09.00'da İstanbul'a getirildi.

THY tarafından tahsis edilen özel uçak, Atatürk Havalimanına indiğinde, uçakla birlikte İstanbul'a gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes uçaktan indi.

Çiçek ve Ümran Menderes'i apronda THY Yönetim kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY çalışanları ile Atatürk Havalimanı yetkilileri karşıladı.

Aydın Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından uçaktan alınarak cenaze arabasına yerleştirildi. Daha sonra cenaze aracı, törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne götürülmek üzere alandan ayrıldı.

Bu arada, Meclis Başkanı Çiçek ve Ümran Menderes, sivil plakalı bir araca binerek alandan çıktılar.

ANKARA'DAN YOLA ÇIKTI

Menderes'in cenazesi, ailesi tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Eğitim Hastanesi morgundan saat 06.35'te alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konulan Menderes'in naaşı, çevre yolu güzergahından Esenboğa Havalimanı'na götürüldü.

Başbakanlık koruma ekibinin de eşlik ettiği cenaze aracının geçiş güzergahında trafik polisleri de görev yaptı.

Menderes'in cenazesi, havalimanında THY'ye ait özel bir uçağa nakledildi. Uçak, saat 08.00'de İstanbul'a hareket etti.

Uçakla, Menderes'in ailesinin yanısıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek de İstanbul'a gitti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.