Medya Derneği'nden Basın özgürlüğü açıklaması?

Medya Derneği'nden Basın özgürlüğü açıklaması?
Gazetecilerin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayan Medya Derneği görevleri yüzünden öldürülen gazetecileri de andı.Dernekten yapılan...


Gazetecilerin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayan Medya Derneği görevleri yüzünden öldürülen gazetecileri de andı.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi..

Bu anlamlı gün vesilesiyle, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 19. maddesinde belirtilen ''Her ferdin fikir ve fikirlerini açıklamak hürriyetine hakkı vardır. Bu hak, fikirlerinden ötürü rahatsız edilmemek, memleket sınırları mevzubahis olmaksızın malümat ve fikirleri her vasıta ile aramak, elde etmek veya yaymak hakkını içerir'' prensibini hatırlatmak isteriz.

Gücünü bu haktan alan basının yürüteceği etkin gazetecilik faaliyetleri, daha şeffaf, daha dürüst ve daha sağlıklı bir toplum hayatının da teminatı olacaktır. Medyada fikir özgürlüğü, etik ilkelere bağlılık, çeşitlilik ve dürüstlük gibi ilkeler sağlıklı bir demokrasinin en önemli temelini oluşturmaktadır.

Bunun yanında biz Medya Derneği olarak; özgür basının, küçük bir azınlığın çıkarını korumak adına toplum hayatına yapılan tüm müdahelelerin önündeki en büyük engel olduğuna inanıyoruz. Geçmişinde yaşadığı darbe süreçlerinde büyük acılar yaşamış bir ülkenin fertleri olarak, basının üzerinde büyük sorumluluklar olduğununun farkındayız. Özgür bir basın darbelerin tekrar yaşanmamasının en büyük teminatıdır.

Bugün ülkemizde bir çok gazeteciye darbe girişimleri hakkında yaptıkları haberler nedeniyle binlerce soruşturma ve dava açılmış olması ise oldukça endişe vericidir.

Ülkemizde basın faaliyetlerini ilgilendiren yasaların Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş demokratik ülkelerde olduğu gibi, daha çok ifade özgürlüğünden yana düzenlenmesi ve uygulanması bir zorunluluktur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.