Mahalleli 5 kardeşe ana baba oldu...

Mahalleli 5 kardeşe ana baba oldu...
Anne ve babalarını kaybettikten sonra kimsesiz kalan 5 kardeş, anne babasız nasıl yaşayacaklarını düşünürken imdada mahalleli yetişti.Adana'da Meral...

Anne ve babalarını kaybettikten sonra kimsesiz kalan 5 kardeş, anne babasız nasıl yaşayacaklarını düşünürken imdada mahalleli yetişti.

Adana'da Meral (18), Burcu (15), Bekir (13), Cihan (12) ve Ensar (3) Şahin kardeşler, geçen yıl Mart ayında siroz hastası olan anneleri Ganimet Şahin'i (40) kaybetti. Hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan ve tatlıcılık yaparak çocuklarının geçimini sağlamaya çalışan baba Halil Şahin (48) de eşinin ölümünden 3 ay sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Anne ve babalarını kaybettikten sonra kimsesiz kalan 5 kardeş, ne yapacaklarını ve bundan sonra nasıl yaşayacaklarını düşünürken, oturdukları Orhangazi Mahallesi'nin muhtarı Ali Rıza Cingöz ile hayırsever vatandaşlar ve çeşitli dernekler çocukların yardımına koştu.

BİR ARADA KALMAYI BAŞARDIK

Abla Meral Şahin, bir yandan anne ve babalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da hayatın zor şartları karşısında nasıl ayakta kalacaklarını düşünmeye başladıklarında mahalle sakinlerinin yardım ettiğini söyledi. Şahin, şunları söyledi: ''Öksüz kaldığımız zaman 3 yaşındaki en küçük kardeşimizi evlatlık almak isteyenler oldu ama biz hayırseverlerin yardımları ile bir arada kalmayı başardık. Sokakta kaldığımızı düşündüğümüz sırada mahalle muhtarı Ali Rıza Cingöz bizim durumumuzu görerek, yardım eli uzanmasına aracılık etti. Mahalleli de bağışlarda bulunarak karnımızın doymasını sağladı. Anne ve babamızı kaybettik derken mahalleli ve hayırseverler adeta bizim anne ve babamız oldu."

Sarıçam Belediyesi ve hayırseverlerin katkıları ile 100 metrekarelik bir eve de kavuşan kardeşler herkese teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinin yaptıkları yardımların karşılığını eğitimlerinde başarılı olarak vereceklerini anlatan Şahin, ''Bize yardım edenleri utandırmayacağız. Hepimiz okuyup iyi yerlere geleceğiz. Ben eczacı, kız kardeşim öğretmen, kardeşlerim de mühendis olmak istiyor. Çok çalışıp hedeflerimize ulaşacağız. Bize el uzatanların gururu olacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.