Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör 

Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör 
Macaristan Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA’ya Ayşe Saraç atandı.  

Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör 

Macaristan Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA’ya Ayşe Saraç atandı.  

2014 Mayıs ayından bu yana başarılı çalışmalara imza atan TİKA Macaristan Koordinatörlüğü'ne yeni atanan Ayşe Saraç'a Türk Macar İş adamları Derneği (TÜMİŞAD) yönetimi hoş geldin, hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. 

Macaristan'da başarılı çalışmalar yapan TİKA'yı büyük bir mutlulukla takip ediyoruz

Ziyarette Türk Macar İş adamları Derneği Başkanı ve Macaristan'ın  Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz,'' Yeni atanmış olduğunuz Macaristan TİKA Koordinatörlüğü göreviniz hayırlı olsun, tebrik ediyoruz.  

Çok özel, bereket ve yardımlaşma zaman dilimi olan mübarek Kurban Bayramı arefesinde sizi Budapeşte'de yeni görev ofisinizde ziyaret ediyoruz. Gelecek Kurban Bayramınız şimdiden mübarek olsun.

2014 Yılıdan bu yana dost ülke Macaristan ve Türkiye arasında var olan kadim kültürel ilişkilerimizin güçlenmesi adına TİKA olarak yaptığınız çalışmaları büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve teşekkür ediyoruz.

Şimdiye kadar başarılı çalışmalara imza atan Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'tan sonra sizde var olan çıtayı daha yukarılara çıkaracağınıza inanıyoruz. Macaristan'da hasbi ve başarılı çalışmalar yapan TİKA'yı büyük bir mutlulukla takip ediyoruz'' dedi

TİKA olarak klasik bir bürokrasi gibi çalışmıyoruz

Macaristan TİKA Program Koordinatörlüğü‘ne yeni atanan Ayşe Saraç ise, ''Türk Macar İş adamları Derneği yönetimini Budapeşte TİKA Koordinatörlük merkezimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bizler sizlerle birlikte güçlüyüz. Benden önceki başarılı çalışmaları daha yukarılara taşımak için buradayım. Macaristan'da mevcut olan güzel çalışmalara bir tuğlada biz koyarsak kendimizi bahtiyar hissederiz. Ayrı coğrafyalarda aynı imzayı atıyoruz. Dünyanın her yerine uzanıp nerede dertli varsa Türkiye olarak oraya gidip az veya çok yardımda bulunuyoruz. Bu anlamda sorumluluğumuzda bulunan halen devam etmekte olan çalışmaları fedakârca gayretle sürdüreceğiz. Bu yıl içerisinde restorasyonu tamamlanan Gül Baba Türbesinin açılışını planlıyoruz. Sizlerin ve Türk Macar İş adamları Derneğimizin tecrübelerinden faydalanmak isteriz. TİKA olarak klasik bir bürokrasi gibi çalışmıyoruz. 1992 Yılında kurulan TİKA'mızın 58 ülkede 60 ofisimiz ve 150'den fazla ülkede çalışmalarımız var. Birçok projemiz ses getiriyor.'' dedi.

Ayşe Saraç, TİKA Ankara merkezde 14 yıldır uluslararası ikili anlaşmalar ve çok taraflı çalışmalar dairesinde çalıştıktan sonra şimdi de Macaristan'da hizmet için bulunuyor. 

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz ''Kaposvári Egyetem Iszlám Tudományok Kutatóintézete'' kitapçığını Ayşe Saraç'a armağan etti. 

Ziyarette TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç ve Yönetim Kurulu Üyesi Mete Atuğ'da hazır bulundu.

150 yıl Osmanlı hakimiyeti altında olan coğrafya ile ilgili beyin fırtınası estirilip hasbihal edildikten sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek TÜMİŞAD heyeti TİKA ofisinden ayrıldı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.