‘Küresel Su Dansları 2021’e Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliği Yaptı

‘Küresel Su Dansları 2021’e Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliği Yaptı
Çukurova Üniversiteliler Küresel Su Sorununa Dikkat Çekmek İçin Dans Etti

su-dansi-1.jpg

Küresel su sorunlarına dansın evrensel dilini kullanarak dikkat çekmek için dünyanın çeşitli ülkelerinde 10 yıldır yapılan ‘Global ‘Water Dances-Küresel Su Dansları 2021’e bu yıl Türkiye adına Çukurova Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştiren etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Su kıtlığı tüm dünyanın yaşadığı en büyük sorunlardan biri. Suyu tasarruflu kullanmayı ve temiz tutmayı öngören tedbirler almak ve bu çok büyük soruna dikkatleri çekmek hayati önem taşıyor.” dedi.

Kullanım alanlarının yaygınlığı ve yerine başka bir şeyin konulamaması suyun önemini giderek artırıyor. Küresel-yerel ölçekte temiz su kaynaklarının kirletilmesi ve su varlıklarına zarar verilmesi ise güvenli suya olan erişimi her geçen gün daha da güçleştiriyor.

Türkiye’de İlk

Tüm dünyada su sorunlarına dans ederek dikkat çekmeyi amaçlayan ve ilki 2011 yılında küresel ölçekte gerçekleştirilen Global Water Dances (Küresel Su Dansları) katılımcı-sanatsal-çevresel etkinliğe Türkiye ilk kez bu yıl katıldı.

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Küresel Su Dansları-2021 Türkiye’ etkinliğin gönüllü dansçıları yine ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin birinci sınıf öğrencileri ile öğretim üyelerinden oluştu.

Su gönüllülerinin sabah saatlerinde başlayan etkinliğine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de katıldı.

Prof. Dr. Tuncel:  “Suyu İsraf Etmemeye ve Sularımızı Atıklardan Korumaya Yönelik Tedbirler Almalıyız”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, suyun hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu bildirerek, gıda güvenliği ve ekonomik büyüme gibi birçok alanın temelinde de su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin yer aldığını, ama her şeyden önce insanoğlunun varlığını sürdürülebilmesi için suyun temel şartlardan biri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Tuncel, “Bugün geldiğimiz noktada, su kıtlığı tüm dünyanın yaşadığı en büyük sorunlardan biri olarak ön plana çıkmaya başlıyor. Suyu tasarruflu kullanmayı ve temiz tutmayı öngören tedbirler almak ve bu çok büyük soruna dikkatleri çekmek hayati önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yoldaş: “Hayalimiz Gerçek Oldu”

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş da, Global Water Dances hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 3 ay önce kendilerine sunulan etkinlik önerisini ilk günden içtenlikle benimsediklerini belirten Prof. Dr. Yoldaş, ”Projemiz bu kadar kısa sürede öğretim üyelerimizin-öğrencilerimizin destekleri ve özverili çalışmalarıyla hayat buldu, hayalimiz gerçek oldu. Türkiye’deki etkinliği ilk kez ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak üstlenmek bizi ayrıca gururlandırdı. Pandemi koşullarına rağmen büyük bir özveriyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Su İçin Dans Ettiler

Açılış konuşmalarının ardından Global ‘Water Dances-Küresel Su Dansları 2021’, birinci sınıf öğrencilerinin gitar eşliğinde “hoş geldin” dansı ile başladı. Öğrenciler tarafından dansa katılımın sembolü olarak yeşil, beyaz ve mavi renkli kurdeleler dağıtıldı.

Su gönüllerinin folklorik motifli dansı ile tüm dünyada ortak yapılan figürlerden oluşan dans gösterisi izleyenlerden büyük beğeni toplandı. Ortak figürler, ritimler ve dans etmenin verdiği olumlu duygularla birlik ve beraberlik hissinin güçlendiği etkinlik izleyenlerinde eşlik ettiği dans gösterisi ve

Küresel Su Dansları 2021-Türkiye ekibine teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.