Korkut Daban: "27 Mayıs Darbesinden Davacı İş Adamı

Korkut Daban:  "27 Mayıs Darbesinden Davacı İş Adamı
Bu tutuklular arasında Önen’in o tarihlerde Midyat İlçesi Gelinkaya Köyünde Muhtarlık yapan babası Ahmet Önen’inde yer aldığını söyledi.

Davranış Bilimleri Uzmanı Korkut Daban:

"27 Mayıs Darbesinden Davacı İş Adamı

Adanalı iş adamı Mehmet Nuri ÖNEN 27 Mayıs darbesinde babası Ahmet ÖNEN’İN Mardin İli Midyat İlçesine bağlı Gelinkaya Köyü’nde Muhtar olduğunu belirtti. İş adamı Önen 27 Mayıs darbecilerine ve darbeye yardımcı olanlardan babasına yapılan haksızlıktan ötürü davacı olduğunu belirtti.

Darbenin yıldönümünde konu ile ilgili olarak açıklama yapan Önen; bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde seçimle göreve gelmiş Hükümete yapılan ilk darbenin 60. Yıldönümü, Darbenin birçok insanın ve ailenin hayatına sebep olduğunu pek çok acı yaşattığını dile getirdi.

Seçilmiş Başbakan ve Bakanlar idam edildi. Darbe ile birlikte Yassıada’da büyük dramlar yaşandı. Darbeden 4 gün sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da gözaltına alınan 485 kişi Sivas Kabakyazı’da bulunan 5. Er Eğitim Tugayında Askeri Garnizon Kampında 9 ay süren zorunlu tutuklamaya tabi tutuldular.

Bu tutuklular arasında Önen’in o tarihlerde Midyat İlçesi Gelinkaya Köyünde Muhtarlık yapan babası Ahmet Önen’inde yer aldığını söyledi. Muhtar olan Babasının Devletine ve Mukaddesatına bağlı bir idareci olduğunu ancak cuntacı ve onların siyasi işbirlikçileri tarafından tıpkı merhum Başbakan Menderes gibi hürriyetinden ve ailesinden yoksun bırakıldığını söyledi.

Darbenin ailesine ve bizzat kendisine ciddi tahribatlar yaşattığını dile getirdi. Bu süreçte gözaltına alınan babasının tüm mal varlığına da el konulduğunu hatırlattı. Önen; ailesini temsilen babasının uğramış olduğu haksızlıklardan dolayı o dönemin cuntacılardan hesap sormak üzere hukuki yollardan hakkını arayacağını dile getirdi.

Önen son olarak, 27 Mayıs Darbesini şiddetle kınadığını ve 27 Mayıs Darbesinde babası ile aynı haksızlığa uğrayan başta merhum Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarını rahmetle anıyorum, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.