Kıvanç: ”Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Alan Öğrenci İşsiz Kalmaz”

Kıvanç: ”Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Alan Öğrenci İşsiz Kalmaz”
 Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, imalat sanayisinin nitelikli elemana geçmişte hiç olmadığı kadar çok fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek,...

 

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, imalat sanayisinin nitelikli elemana geçmişte hiç olmadığı kadar çok fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek, uygulamalı mühendislik eğitimi alan hiçbir öğrencinin işsiz kalmayacağını söyledi. 

  Sanayinin yüksek katma değerli ürün üretmeyi hedeflediğini, bunun da ancak nitelikli elemanlarla gerçekleştirebileceğini ifade eden Kıvanç, Çukurova Üniversitesi ile yapılan ve öğrencilerin son dönemlerini işletmelerde geçirmelerine imkan sağlayan yeni işbirliğine gidildiğini, uygulamalı mühendislik eğitimi uygulamasının ilk olarak tekstil sektöründe başlatıldığını bildirdi.

  Program kapsamında öğrenimin son dönemini işletmelerde geçiren öğrencilerin önemli bir kısmının yine aynı işletmeler tarafından istihdam edildiğini bildiren Kıvanç, Çukurova Üniversitesi ile görüşmelerin devam ettiğini, uygulamanın endüstri gibi diğer mühendislik alanlarında gerçekleştirileceğini vurguladı.

  Uygulama kapsamında öğrencilere haftanın 4 günü işletmede çalışma imkanı sağlandığını belirten Kıvanç, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmenin yanı sıra, işletmelerin nitelikli mühendis teminine katkı sağlarken, mezunların da tekstil işletmelerinde istihdamının kolaylaştırıldığını ifade etti.

  Bu yıl İŞKUR tarafından uygulamaya konulan proje çerçevesinde İşbaşı Eğitim Programı’ndan öğrencilerin de faydalanmaya başlandığını vurgulayan Kıvanç, işletmede çalıştıkları sürede öğrencilere her gün için 36,5 lira ödenerek, öğrenci bütçesine önemli katkı sağladığını kaydetti.

  ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, eğitim sürecinde işletmelerde önemli deneyim kazanan öğrencilerin işletmelerin arzu ettiği niteliklere kavuşmasıyla, ülkemizdeki nitelikli eleman sorununun büyük ölçüde çözümlenebileceğini söyledi. Mezun olacak öğrencilerin tamamının tekstil sektörü tarafından istihdam edileceğini belirten Kıvanç, “Uygulamalı mühendislik eğitimi alan hiçbir öğrencinin işsiz kalmayacağını umuyorum” dedi.

  Kıvanç, nitelikli eleman olarak yetişmeleri ve gelecekte istihdam avantajı nedeniyle adayların üniversite tercihlerinde “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi” uygulamasını değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.