Kılıçdaroğlu: Özgürlükçü bir anayasaya istiyoruz

Kılıçdaroğlu: Özgürlükçü bir anayasaya istiyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, amaçlarının Türkiye'yi yeni anayasasına kavuşturmak olduğunu belirterek, "Biz, bu iyi niyetle katkımızı sunmak...


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, amaçlarının Türkiye'yi yeni anayasasına kavuşturmak olduğunu belirterek, "Biz, bu iyi niyetle katkımızı sunmak istiyoruz. Arzumuz, gerçekten özgürlükçü bir anayasaya sahip olmak" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde İstihdamda Fırsat eşitliği Projesi (Genç Artı) programına katıldı. Türkiye Mühendisler Odası'nda düzenlenen programda, üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmanın ardından, toplantıya katılan gençlerin sorularını cevapladı.

Bir öğrencinin, "Anayasa yapma sürecinde, CHP'nin, masadan kalkmak yerine kendi önerilerini getirmesi daha iyi olmaz mıydı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle karşılık verdi: "Hiç bir siyasal partinin mutfağında anayasa tasarısı hazırlanmaz. Anayasa çalışmaları, bir toplumsal uzlaşma ile hazırlanması gerekmektedir. Yüzde 1 oyu ile bir parti arasında, aynı masanın etrafında anayasa yapması gerekmektedir. Çünkü her yurttaş eline aldığında, 'Bu benim anayasadır.' demelidir. Anayasa için hedeflerimiz; ortak bir hukuk normu olmasıdır. Biz, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda, çağdaş, özgürlükçü, kadın erkek eşitliğini savunan, sosyal politikaları önceleyen, örgütlü bir toplumu esas alan, bireysel özgürlükleri isteyen bir anayasa istiyoruz. Bu konuda samimi olarak destek veriyoruz. Çalışmalar devam ediyor. 'Şu veya bu parti destek vermiyor.' demek doğru değil. Her siyasal parti düşüncelerini ifade ediyor. Artımız şu; uzlaşma ile çağdaş ve uygar bir anayasa yapalım. Ve Türkiye yeni anayasasına kavuşmuş olsun. Biz bu iyi niyetle katkımızı sunmak istiyoruz. Arzumuz; gerçekten özgürlükçü bir anayasaya sahip olmak."

Kaynak: CİHAN, Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.