Kılıçdaroğlu mutabakat metnini onayladı?

Kılıçdaroğlu mutabakat metnini onayladı?
AK Parti ve CHP heyetleri yemin krizinin çözümünü kolaylaştıracak mutabakat metni hazırlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu metne onay verdi. Erdoğan metni...



AK Parti ve CHP heyetleri yemin krizinin çözümünü kolaylaştıracak mutabakat metni hazırlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu metne onay verdi. Erdoğan metni inceliyor.

AK Parti ve CHP yöneticileri, Mecliste yaşanan ''yemin krizini'' ele almak üzere bir araya geldi.

TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi iki parti yöneticilerinin görüşmesi saat 10.05'de başladı.

Görüşmeye AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP'den Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın katılıyor.

AK Parti ve CHP heyeti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in arabuluculuğunda geçen Cuma akşamı bir araya gelmiş, iki partinin karşılıklı önerileri genel başkanlara iletilmişti.

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ise ortak deklarasyon için kendilerine çağrı yapılmamasına tepki göstermişti.

HAZIRLANAN METİN GENEL BAŞKANLARI SUNULACAK VE PARTİ TEMSİLCİLERİ YENİDEN BİR ARAYA GELECEK

AK Parti ve CHP yöneticilerinin, Mecliste yaşanan ''yemin krizi'' konusundaki görüşmeleri sona erdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, görüşmede ele alınan konular çerçevesinde, yaşanan sorunun çözümüne yönelik bir metin hazırlandığını bildirdi. Hamzaçebi, bu metnin genel başkanların onayına sunulacağını ve daha sonra yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesinde, iki parti temsilcilerinin görüşmesi saat 10.00'da başlamıştı.

Yaklaşık üç saat süren görüşmeye AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP'den Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın katıldı.

CHP GRUBU MUTABAKAT METNİNİ ELE ALACAK

CHP Grubu saat 14.30'da yemin kriziyle ilgili tekrar görüşecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.