Kılıçdaroğlu: Bu hukuk cinayeti

Kılıçdaroğlu: Bu hukuk cinayeti
MİT yasasında yapılması düşünülen değişikliğe CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sert tepki gösterdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT...



MİT yasasında yapılması düşünülen değişikliğe CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Kanunu'na ilişkin değişiklik konusunda "Soruşturulan kişi devletin bütün sırlarına sahip, her türlü delili karartabilecek bir konumda oturuyor. Soruşturmayı istediği gibi yönlendirebilecek bir konumda. MİT müsteşarını orada tutarak ne yapacaksınız? Soruşturmayı önlemek için yasa çıkaracaksınız. Bir kişi için özel yasa çıkmaz." dedi.

Başbakan'ın 'benden yana olanlar benden yana olmayanlar' diye ayrım yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, kendinden yana olanların devlet kurumları olduğunu söylediğini savunarak, "Bölücü diyoruz sesi çıkmıyor. Sayın Erdoğan, devletin bazı kurumlarını kendi tetikçisi haline getirdi. Tetikçi yaparsan, yarın bu tetiklerin kime döndüğünü hesap edemezsin. O namlular yarın sana dönecektir. Gayrimeşru hale gelmiş bir devleti uzun süre ayakta tutamazsınız. Bir devlet illegal olabilir mi? Devlet dediğiniz meşrudur, hukuktur." şeklinde konuştu.

"SUÇA BULAŞMA MEŞRU HALE GELİYOR"

Bir bakanın, 'Suça bulaşmadan örgüte sızmak mümkün değildir' dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, suça bulaşmanın meşru hale getirildiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu bilgisiz arkadaşa, cahil arkadaşa şunu söylemek isterim; devlet, meşru bir kurumdur. Meşru bir yapıdır ki insanlar haklarını yargıda arıyor. Devletin kurumları illegal yapının bir parçası olsun diyorsun. Bu başbakan yardımcısı ishal-i kelamda bulunmuştur. Ben o arkadaşa şunu soruyorum; suça bulaşmadan kabineye girmek mümkün mü, değil mi? Çete mantığıyla yönetirseniz size bu soruyu sorarlar. Buradan sayın başbakana sesleniyorum; siyasi hayatının en büyük hatasını yapmak üzeresin. Siz kalkıp özel temsilcinizi savcıların elinden kurtarmak için bir yasa getirebilirsiniz. Bu sağlıklı bir yasa değil. Bu, devleti illegal konuma taşıyacak bir düzenlemedir. Özel bir görev için görevlendirdiğin kişileri biz biliyoruz. Ama bunları kurtarayım derken, devleti gayrimeşru hale getiriyorsun. Bu sorumluluğa katlanacaksın."

MİT KANUNU

MİT mensuplarının veya Başbakan tarafından özel bir görevi ifa etmek için görevlendirilenlerin kim olduğunun belli olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Görevlerini yerine getirirken, görevi niteliğinden dolayı işledikleri iddia edilen suçlardan dolayı soruşturma açılmayacak. Ağır Ceza Mahkemesi'nin haklarında soruşturma açması Başbakan tarafından izne alınacak" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.