Kaset olayı MHP'nin iç hesaplaşması ?

Kaset olayı MHP'nin iç hesaplaşması ?
Başbakan Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde BDP'lilerin öncülük ettiği sivil...



Başbakan Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde BDP'lilerin öncülük ettiği sivil itaatsizlik eylemlerini eleştiren Başbakan Erdoğan, "Şimdiye kadar dinle ilgisi olmayanlar, imamı dahi öldürenler bugün dini istismara kalktılar. Camileri ayrıştırmaya kalktılar" dedi.Erdoğan, 'Kürt sorunu yoktur' sözlerine de açıklık getirdi.

Erdoğan, "Biz bu konuda çok adım attık. Bizi kimse inkarcılıkla suçlayamaz. Olağanüstü hali kaldırdık, Çekiç Güç gitti, ana dil dediler anadilde kursları açtık. Bilboardların önünü açtık. TV'lerde yarım saat Kürtçe izni verdik. Cezaevlerinde Kürtçe konuşma yasağını kaldırdık. Fakat resmi dil kalkıp Kürtçe ikinci bir resmi dil dendiğinde biz buna karşıyız." ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin miting meydanlarında kullandığı üslubunda yakışıksız olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, şahsıma ve AK Parti'ye adaba aykırı yakıştırmalarda bulunuyor. Benin terbiyem onlara hakaret etmeme müsade etmez. Ben inanıyorum ki MHP ve CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimiz 12 Haziran'da onlara gerekli cevabı verecektir" dedi.

BAHÇELİ'NİN İHRAÇ ETMESİ GEREKİRDİ

Başbakan Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Kasetlerin sorumlularını bulun' çağrısı da soruldu. Kaset olayının bireysel ve MHP'nin iç meselesi olduğunu belirten Başbakan, şunları kaydetti. "Bahçeli adres olarak okyanus ötesini adres göstermesi çok yanlıştır. Yapması gereken istifasını almak değil, ihraç etmektir. Bunu yapmak yerine kendi parti içi hesaplaşmasını başka şekilde gündeme getirmesi çok yanlıştır. Bu olayı özel hayata müdahaledir, demek ben bunu yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede doğru bulmuyorum. Bunlarla da mücadele etme gerektiğine inanıyorum. Bunların siyasetin içinde bulunması siyasetin geleceği açısından endişe duyarım. Siyasetin içindeki kişilerin örnek kişiler olması gerekir. Böyle bir örneklik toplum nazarında doğru değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.