Kanlı eylemler önlendi?

Kanlı eylemler önlendi?
KCK'nın PKK'nın devlet yapılanması olduğunu belirten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, örgütün şehirlerde yapmayı hedeflediği birçok kanlı eylemi...



KCK'nın PKK'nın devlet yapılanması olduğunu belirten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, örgütün şehirlerde yapmayı hedeflediği birçok kanlı eylemi istihbarat sayesinde önlediklerini söyledi.

HÜSEYİN LİKOĞLU / KIZILCAHAMAM
AK Parti'nin Kızılcahamam Asya Termal Oteli'ndeki kampının ikinci gününde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin milletvekillerine terör konusunda sunum yaptı. Ankara Kumrular Caddesi'ndeki terör saldırısına dikkat çeken Şahin, "Terör örgütünün amacı büyük şehirleri kana bulamak. İstihbarata dayalı operasyonlarda çok sayıda terörist yanlarındaki çok miktarda patlayıcı ele geçirildi. Eğer bu operasyonlar olmasaydı, özellikle büyük şehirlerde çok sayıda can kaybının yaşanacağı kanlı saldırılar olabilirdi" şeklinde konuştu. KCK'nın hedefinin devlet kurmak olduğunu ifade eden Şahin, KCK yapılanmasının sadece Türkiye'de değil Irak ve Suriye'de de olduğunu açıkladı. Şahin, "KCK, PKK'nın devlet yapılanmasıdır. Türkiye'deki adı KCK TM (Türkiye Meclisi). BDP'li belediyelerde KCK yapılanmasının içindedir. BDP'li belediyelerden kırsal kesime para akışı gerçekleşmektedir. BDP ve örgüt yanlıları KCK'nın parçası olduklarını gizlemiyorlar" dedi.

605 TUTUKLUNUN 95'İ BDP'Lİ

Şahin son dönemdeki KCK operasyonları hakkında da detaylı bilgiler verdi. Suriye ve Irak'tan toprak alarak bir Kürt devleti kurmayı amaçlayan KCK yapılanmasıyla ilgili bugüne kadar yapılan operasyonlarda çok sayıda kişinin tutuklandığını ifade eden Şahin, "KCK operasyonlarında 900'den fazla kişi gözaltına alındı. Bunlardan 155'i BDP'li belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il ve ilçe yöneticisiydi. Operasyonlarda gözaltına alınan 605 kişi tutuklandı. 155 BDP'liden 95'i tutuklandı" ifadesini kullandı. Şahin, PKK'nın kuruluşundan bu yana 3 bin 400 kişinin teslim olduğunu açıkladı. Şahin, teslim olanların 2 bin 400'nün Türkiye'de güvenlik güçlerine, yaklaşık 1000'inin ise yurt dışında teslim olduktan sonra Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi. Öcalan'ın İmralı'deki durumu konusuna da değinen Şahin, "Öcalan 12 yıllık tutukluk döneminde bile örgüte emir ve talimat verdi. Temmuz 2011 tarihinden itibaren avukatları ile görüşmesi durduruldu. Örgütü mesaj gönderemediği için örgütte bocalama ve ayrışma başladı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.