Kablo hırsızlığı yapan çeteye şafak operasyonu: 25 gözaltı...

Kablo hırsızlığı yapan çeteye şafak operasyonu: 25 gözaltı...
 Adana merkezli, 3 kardeşin kurduğu hırsızlık çetesi Osmaniye ve Şanlıurfa'da 25 adrese düzenlenen eş zamanlı bir operasyonla çökertildi.200 polisin...

 

Adana merkezli, 3 kardeşin kurduğu hırsızlık çetesi Osmaniye ve Şanlıurfa'da 25 adrese düzenlenen eş zamanlı bir operasyonla çökertildi.

200 polisin katıldığı 'Şalter' operasyonunda elektrik malzemesi ve kablo hırsızlığı yaptıkları belirlenen çetenin elebaşıyla birlikte 25 kişi gözaltına alındı. Çete elebaşının çevresine kendini hurdacı olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, dün saat 05.30'da harekete geçti. Polis, Adana merkez Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki 19 adrese operasyon düzenlerken, eş zamanlı olarak 50 polis de Ceyhan'da 2, Osmaniye'de 2 ve Şanlıurfa'da 2 ayrı adrese operasyon yaptı. 'Şalter' operasyonunda 25 kişi gözaltına alındı. Polis, ilk olarak Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde bulunan 4 noktaya operasyon düzenledi. Burada yapılan aramalarda 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan bazıları basın mensuplarına küfrederek saldırmak istedi.

Hırsızlık çetesi elebaşı Hasan K.'nın merkez Çukurova ilçesi Şambayıdı Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katındaki evine operasyon düzenleyen polis, Hasan K.'yı sevgilisi 30 yaşındaki Şerife B. ile birlikte yakaladı. Evde yapılan aramada çok sayıda kablo ve elektrik malzemesi ile bunları çalmakta kullanılan malzemeler bulundu. Çetenin Adana'nın Aladağ ilçesinde yapımı devam eden Yedigöze Barajı'ndan çaldıkları 50 bin lira tutarındaki elektrik malzemeleri ve kabloları bin liraya sattıkları belirlendi. Çete elebaşı Hasan K.'nın hurdacılık yaptığı da ortaya çıktı.

Bu arada, elektrik kablosu çalarken bir kişinin akıma kapılıp öldüğü belirlendi. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki sorgularının ardından nitelikli hırsızlık suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.