İstiklal Mahkemeleri 'Karar Defterleri'nin çevirisi bitti

İstiklal Mahkemeleri 'Karar Defterleri'nin çevirisi bitti
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, İstiklal Mahkemesi dosyalarının envanteri çıkartılarak, kişi adları, iddianame, gerekçe ve mahkeme kararının özet...




TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, İstiklal Mahkemesi dosyalarının envanteri çıkartılarak, kişi adları, iddianame, gerekçe ve mahkeme kararının özet bilgilerini içeren 26 adet karar defterinin çevirisinin tamamlandığını bildirdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis Başkanlığı?nca 2012 yılında incelenmeye başlanan İstiklal Mahkemesi zabıtlarının taranması çalışmalarının ne aşamada olduğunu sordu. Tan?ın yazılı soru önergesine cevap veren Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, İstiklal Mahkemelerine ait dosyalar ile ilgili her türlü incelemenin, TBMM Başkanı?nın yazılı oluru ile yapıldığını hatırlattı. İstiklal Mahkemesi karar defterlerinin ve dosyalarının Osmanlıca?dan transkripsiyon, kontrol ve tasniflerinin yapılması ve dijitalleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sağlam, "Bu kapsamda önce İstiklal Mahkemesi dosyalarının envanteri çıkartılmış, kişi adları, iddianame, gerekçe ve mahkeme kararının özet bilgilerini içeren A3 ebatlı ve 5178 sayfa 26 adet karar defterinin çevirisi bitirilmiştir. Halen sözkonusu defterlerin genel kontrolleri yapılmakta olup kontrollerin 2013 yılının Mayıs ayında bitirilmesi, ardından dosyaların tasniflenerek kataloglanması ve elektronik ortama aktarılması planlanmaktadır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.