İşte tek millet ruhu

İşte tek millet ruhu
 Yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı tarihi mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları vererek, teröre ve teröriste...

 

Yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı tarihi mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajları vererek, teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

 

Devlet; terör örgütü PKK’nın asker, polis ve sivillere yönelik katliamlara karşı miting düzenledi. Sivil Dayanışma Platformu tarafından Yenikapı’da düzenlenen “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingine yaklaşık 2 milyon kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Meclis Başkanı İsmet Yılmaz veBaşbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı ve çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiği mitingde; terör örgütüne karşı mücadelenin devam edeceği mesajı verildi. 

Mitingde; PKK’nın siyasi uzantısı HDP Eş Başkanı Selahaddin Demirtaş ve terör örgütüne destek veren yazarlar kınandı. Mitingde; şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğini belirterek, “Dağ-taş koymadan bunların inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez. Teröriste karşı celalli ve amansız, kardeşlerimize karşı müşfik ve hasbi olacağız. Devletimize güveneceğiz, güvenlik güçlerimize itimat edeceğiz. Bu tezgahı kuranların oyununu tüm yönleriyle bozacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Polisimize, askerimize, köy korucumuza, kamu binalarımıza, camilerimize sıkılan her kurşunun, atılan her roketin hedefi birliğimizdir, beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. Bu oyuna, ne Doğu, ne Güneydoğu Bölgemizdeki, ne de diğer bölgelerdeki vatandaşlarımız gelmemiştir, gelmeyecektir. Biz aynı delikten iki defa sokulmayacağız. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN DEMİRTAŞ’A ...

Erdoğan, “Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı’da bugün sizler veriyorsunuz” dedi. “Bu davanın sembolü ve en büyük şahidi de işte dört bir yanımızda dalgalanan şu ay yıldızlı al bayrağımızdır” diyen Erdoğan, HDP Eş Başkanı Selahaddin Demirtaş’ı isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, “Çıkmış birisi ne diyor? ‘Bayrağa saldırı mı var’ diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan sonra da ‘bayrağa saldırı mı var?’ Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla-cazla bu iş yürümez” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yıkmaya, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da, milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:“Bizi asıl üzen ise millilikle, yerlilikle, bu topraklarla irtibatını koparanların, Türkiye üzerinde oynanan oyuna gönüllü figüranlık yapıyor olanlar, ülkemizdeki teröre bulaşanlar da hangi saikle olursa olsun, onlara destek verenlerle bu coğrafyada niçin bulunduğunu bilmeyenlerdir. Şu bayrağın renginin, hilalinin, yıldızının anlamına müdrik olmayanlardır. Bu ülkede etnik kökeninden dolayı hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 Kasım seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, hangi partiden olursa olsun fark etmez 550 yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekilini göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?” şeklinde konuştu.

BİRLİK, KARDEŞLİK İÇİN BURADAYIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu mitingde yaptığı konuşmada, “Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana kadar sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Başbakan Davutoğlu, mitingde yaptığı konuşmada, “Burada sadece kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı’ndaki milyonlarca nefes değil, Türkiye’nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes, bugün aynı ritimle çarpıyor: Birlik, birlik, kardeşlik...” diye konuştu.

KİMSE GÜNEYDOĞU’DA BASKI ALTINDA OY VERMEYECEK

 “Demokrasiyi, özgürlükleri mutlak anlamda yaşatacağız. 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Özgürce herkes oyunu kullanacak. Herkes tercihini yapacak. Kimse, Doğu’da, Güneydoğu’da olduğu gibi geçen seçimlerde, baskı altında oy vermeyecek. Her kardeşimin iradesini kullanmasını istiyorum. Her kardeşimin oy vermek için fevc fevc sandıklara gidip, milli iradeyi tecelli edecek şekilde hakim kılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HUZUR OPERASYONUNA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler. Biz buradayken, biz nefes alıp verirken, Türkiye’nin bir santimetrekaresini bile böldürmeyiz, ayırtmayız.”  “Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım’a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz. 

“Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale’ye, Yemen’e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

OGAN: SALDIRILAR BİRLİK VE BERABERLİKLE AŞILACAK

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, “Bu millet, tarih boyunca olduğu gibi bugün de olağanüstü saldırı altındadır. Söz konusu saldırılar, milletin birlik ve beraberliğiyle geçmişteki gibi aşılacak” dedi. Hiç kimsenin “o pis ellerini” o imame ve tesbihe uzatamayacağını vurgulayan Ogan, “Bu millet, ilk defa bir lidere ‘dik dur, eğilme, millet seninle’ dedi ve demeye devam edecek. Reis’e düşen dik durmak, cumhura düşen de Reis’e sahip çıkmaktır” ifadesini kullandı. (Yeni Akit)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.