İsrail'le tazminatta mutabakata varıldı

İsrail'le tazminatta mutabakata varıldı
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesinin ardından tazminat konusunu görüşmek...

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesinin ardından tazminat konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gelen İsrail heyetiyle bir metin üzerinde anlaştıklarını ve gelecek günlerde ikinci kez görüşeceklerini söyledi.

Sinirlioğlu, emekli olan Dışişleri mensupları onuruna verilen resepsiyona gelirken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrailli heyetle görüşmeleri yürüten Sinirlioğlu, konunun hassasiyetinin farkında olduklarını bir rakam müzakeresi yapılmadığını ve yapmayacaklarını bildirdi.

Sinirlioğlu, tazminat konusunu, tazminatın belirleneceği parametreler üzerinde görüştüklerini belirtti.

Üzerinde anlaşılan metnin, tazminat konusunda koordinasyonu yürüten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gönderileceğini bildiren Sinirlioğlu, gelecek günlerde ikinci görüşmenin yapılacağını, yerin ve tarihin henüz belirlenmediğini kaydetti.

...

İsrailli heyet Dışişleri Bakanlığı'nda

İsrail'den bir heyet Türkiye'ye geldi. Heyet, Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmelere başladı...

İsrail'den bir heyet Türkiye'ye geldi. Heyet, Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmelere başladı...

İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesinin ardından, tazminat konusunda görüşmelerde bulunmak üzere İsrail'den bir heyet Türkiye'ye geldi.

İsrail'li heyeti taşıyan uçak, sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Heyet daha sonra, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşme üzere bakanlık binasına geldi.

Heyette İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun danışmanı Yaakov Amidror ile özel temsilcisi ve emekli bir diplomat olan Yosed Ciehanover'un yer aldığı bildirildi.

Görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirliyor.

(AA), Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.