"İsrailin saldırısı siyonizm karşıtı hareketleri güçlendirecektir."

"İsrailin saldırısı siyonizm karşıtı hareketleri güçlendirecektir."
 İsrail'in, Suriye'ye yönelik düzenlediği ifade edilen saldırı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yakın müttefiki İran tarafından kınandı. İran'ın,...


 

İsrail'in, Suriye'ye yönelik düzenlediği ifade edilen saldırı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yakın müttefiki İran tarafından kınandı.

 

İran'ın, Suriye'ye yönelik önceki gün ve bugün erken saatlerde düzenlenen hava saldırılarını kınadığı bildirildi.

Fars haber ajansı da saldırıya ilişkin haberinde, İran Dışişleri Bakanı Ahmed Vahidi'nin, saldırının, bölgedeki Siyonizm karşıtı hareketleri güçlendirdiğini söylediğini aktardı.

Haberde Vahidi'nin, "Siyonist rejimin insanlık dışı eylemleri ve maceracılığı, bölgedeki Siyonizm karşıtı dalgaları güçlendirecek ve bu sahte rejimin ömrünü kısaltacak" açıklamasına yer verildi.

-Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e resmi kınama-

Suriye de İsrail tarafından düzenlendiği iddia edilen saldırıyı, BM ve BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektuplarla kınadı.

Suriye Dışişleri Bakanlığının gönderdiği kınama mektuplarında, "İsrail'in düzenlediği bu alçakça saldırı, terörist gruplara doğrudan askeri destek verme amacını taşıyor" ifadesi yer aldı.

Mektuplarda, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan İsrail saldırısının aynı zamanda "geniş çaplı hasara yol açtığı" ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.