İsrail yerleşimlerine BM'den tepki

İsrail yerleşimlerine BM'den tepki
 BM Genel Sekreteri Sözcüsü Nesirky, İsrail'in Filistin topraklarında konut inşa etme girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi... Birleşmiş...

 

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Nesirky, İsrail'in Filistin topraklarında konut inşa etme girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi...

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Martin Nesirky, İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında 3 bine yakın yeni konut inşa etme girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Nesirky tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in yeni yerleşim inşası kararını Genel Sekreter Ban Ki-mun'un büyük bir hayal kırıklığı ve endişe ile öğrendiği belirtildi.

Bu yerleşimlerin Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki irtibatı tamamiyle koparma riski taşıdığının kaydedildiği açıklamada, "Bu yerleşimler uluslararası hukuka göre kanun dışıdır. Bu adım, iki devletli çözüm şansına ölümcül darbe vurabilir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın tüm tarafları müzakerelere dönmeye ve provokatif adımlardan uzak durmaya çağırdığı belirtildi.

Hamas'tan İsrail ajanlarına af imkanı

Gazze'deki Filistin Hükümeti, Gazze'de İsrail hesabına casusluk yapan ajanlar için ''af kapısının'' açıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Fethi Hammad, Ulusal Güvenlik Birimi Subayları eğitim kursu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ''Gazze'deki İsrail ajanları için af kapısını tekrar açıyoruz. Kendileri teslim olarak bilgilerini paylaşan ajanları ve ailelerini deşifre etmeyeceğiz, Filistin direnişine katılmalarını sağlayacağız'' dedi.

İçişleri Bakanı Hammad, ''Af kapısı kapandıktan sonra İsrail ajanı olduklarına dair delil bulunan ve ajan olduğu tespit edilen kişilere yargı kararını uygularız. Af kararı, MOSSAD'ın Filistin halkına karşı kullanacağı yolları kapatmak içindir. Bakanlığımız iç güvenliğimizi sağlamak için çalışıyor'' diye konuştu.

(Ajanslar)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.