İsrail büyükelçiliklerine saldırı

İsrail büyükelçiliklerine saldırı
İsrail Dışişleri Bakanlığı, 2 ülkedeki büyükelçiliklerine saldırı düzenlendiğini açıkladı...İsrail, Gürcistan ve Hindistan'daki diplomatik personeline...



İsrail Dışişleri Bakanlığı, 2 ülkedeki büyükelçiliklerine saldırı düzenlendiğini açıkladı...

İsrail, Gürcistan ve Hindistan'daki diplomatik personeline yönelik saldırılarıda bulunulduğunu açıkladı.


İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, Yeni Delhi ve Tiflis'te İsrail Büyükelçiliklerine saldırı yapıldığını açıkladı.


İSRAİL BAŞBAKANI İRAN'I SUÇLADI


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hindistan ve Gürcistan'da İsrailli diplomatları hedef alan saldırıların arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.


Binyamin Netanyahu, partisi Likud milletvekillerinin katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, Yeni Delhi ve Tiflis'teki saldırıların arkasında İran'ın olduğuna inandığını söyledi.


İsrail'in son aylarda Azerbaycan, Tayland ve başka yerlerde de saldırıları engellediğini belirten Netanyahu, "Bütün bu olaylarda, saldırıların arkasındaki unsurlar İran ve yardımcısı Hizbullah..." diye konuştu.


Hindistan'da, İsrail Büyükelçiliğine ait bir otomobilde meydana gelen patlamada 2 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca, İsrail'in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg'i hedef alan suikast girişiminin, Gürcü polisi tarafından engellendiği kaydedilmişti.


Gürcü basınında, Gerberg'in aracının alt kısmına el bombası monte edildiği ve bombanın Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.


HİNDİSTAN'DA İSRAİLLİ DİPLOMATIN ARACINA BOMBALI SALDIRI


Hindistan'da bir İsrailli diplomatın aracına bombalı saldırı düzenlendi.


İsrailli bir yetkili, Hindistan'ın başkentinde düzenlenen saldırıda bir kişinin yaralandığını kaydetti ancak yaralının kimliğini açıklamadı.


İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü David Goldfarb, patlama olduğu sırada arabanın Büyükelçiliğin yakınında olduğunu kaydetti.


Hindistan polisi, elçilik yakınında bir aracın yandığını doğruladı.


İSRAİL'İN TİFLİS BÜYÜKELÇİSİNE SUİKAST GİRİŞİMİ


Gürcü basını, İsrail'in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg'e suikast girişimi düzenlendiğini, suikastın Gürcü polisi tarafından engellendiğini yazdı.


Basında çıkan haberlerde, Gerberg'in aracının alt kısmına el bombasının monte edildiği ve bombanın Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.


Gerberg'in sürücüsü Roman Haçaturyan'ın aracın alt kısmına bantla yapıştırılan bir siyah poşet fark ettiği ve olay yerine polis ekibini çağırdığı ifade edilen haberlerde, olay yerine polislerin dışında bomba imha ekiplerinin de geldiği ve aramalar sırasında aracın altındaki poşetin içinden el bombasının çıktığı belirtildi.


Bombanın uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedilen haberde, Büyükelçinin aracının polisler tarafından bir otoparka çekildiği ve incelendiği bildirildi.


Gürcistan İçişleri Bakanlığı: ''İsrail'in Tiflis Büyükelçiliği çalışanının otomobiline yerleştirilen bomba etkisiz hale getirildi''


Gürcistan İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Tiflis Büyükelçiliğinin bir çalışanının aracına patlayıcı madde yerleştirildiğini ve patlayıcının bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


Bakanlık Yetkilisi Şota Utiaşvili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada İsrail Büyükelçiliğinde çalışan Gürcistan vatandaşının aracına yerleştirilen patlayıcının etkisiz hale getirildiğini belirterek, olayla ilgili araştırma başlatıldığını kaydetti.


Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze de "Olayla ilgili araştırma bitince bilgi verilecektir" dedi.


Bu arada, İsrail Büyükelçiliğinde şoför olarak çalışan Roman Haçaturyan, arabasını park etmeye çalışırken bir ses duyduğunu ve çıkıp kontrol ettiğinde, aracın alt kısmına bir cisimin yerleştirildiğini farkettiğini anlattı ve vakit kaybetmeden polisi aradığını söyledi.


Güvenlik güçleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayın, Haçaturyan'ın işiyle veya şahsi hayatıyla ilgili olup olmadığı üzerinde duruluyor.


Daha önce ise konuyla ilgili çıkan haberlerde, sözkonusu patlayıcı maddenin İsrail'in Tiflis Büyükelçisinin şahsi aracına yerleştirildiği bildirilmişti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.