İsrail basınından davet iddiası?

İsrail basınından davet iddiası?
Türkiye ve İsrail ilişkileri son yıllarda birbiri ardına büyük krizler yaşadı ve tarihin en kötü dönemini geçiriyor. İsrail basını Cumhurbaşkanı...




Türkiye ve İsrail ilişkileri son yıllarda birbiri ardına büyük krizler yaşadı ve tarihin en kötü dönemini geçiriyor. İsrail basını Cumhurbaşkanı Gül'ün Peres'i İstanbul'a davet ettiğini yazdı.

İsrail gazeteleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün Davos, alçak koltuk ve Mavi Marmara baskını krizleriyle kopma noktasına gelen İsrail'den Cumhurbaşkanı Peres'i Türkiye'ye davet ettiğini yazdı.

Davos'la başlayan, alçak koltukla süren ve Mavi Marmara baskınıyla zirveye çıkan gerilimin ne zaman azalacağı merak edilirken, İsrail basını bugün yeni bir habere yer verdi.

Jerusalem Post ve Yediot Ahronot gazetelerinde yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres?i İstanbul?a davet etti.

Peres'in ofisinden yapılan açıklamada, Gül İsrail Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler toplantısı için davet ettiği açıklandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Gül'ün 6 hafta önce yaptığı davete henüz bir yanıt vermedi.

İsrail medyası, davetin ilişkileri düzeltmeye yönelik bir girişim olmaktan çok Birleşmiş Milletler toplantısı çerçevesinde yapılan zorunlu bir davet olduğunu da yazdı.

Bu arada Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de İsrail Meclisi Knesset'in Başkanı Reuven Rivlin'i aynı toplantı için İstanbul'a davet ettiği bildirildi.

NTVMSNBC

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.