Isobus'lar toplu taşımada kullanılmaya başladı...

Isobus'lar toplu taşımada kullanılmaya başladı...
  Adana'da üretimi yapılan 'Isobus' marka otobüslerin artık Türkiye'de de şehiriçi toplu taşımacılıkta kullanılmasına başlandığı bildirildi.İSOTO...

 

 

Adana'da üretimi yapılan 'Isobus' marka otobüslerin artık Türkiye'de de şehiriçi toplu taşımacılıkta kullanılmasına başlandığı bildirildi.

İSOTO Üst Yöneticisi (CEO) Kurthan Tarakçıoğlu, üretimi yapılan ve şehiriçi toplu taşımacılıkta kullanılan City 900 ve City 1200 modellerinin Adana'da gerçekleştirilen tanıtımında, ihraç edilen üretilen ve şehiriçi toplu taşımacılıkta, 1965 yılında Adana'da hayata başlayan ve dünyaya açılan İsotlar Grubun, gerçekleştirdiği yeniden yapılanma ve büyüme stratejileri sonucunda bir süre önce ismini değiştirdiğini anımsattı.

Grubun, otomotiv sektöründeki vizyonuna bundan böyle ISOTO adıyla devam edeceğini hatırlatan Tarakçıoğlu, ''5 yıl içerisinde Türkiye'nin en seçkin otomotiv ihtisas grubu olma vizyonuyla, yeniden yapılanma sürecine giren ISOTO'nun sloganını da (Hayatımız Otomotiv) olarak belirledik'' dedi.

İş modelini, üretim, dağıtım ve perakende olarak üçe ayıran ISOTO'nun üretim kanadının, 2006 yılında Adana'da kurulan tesislerinde otobüs üretimi ile faaliyete geçtiğini anlatan Tarakçıoğlu, ''Bu süre içerisinde üretimi gerçekleştirilen 600'den fazla otobüsün tamamını Aralık 2009 tarihine kadar ihraç ettik. 2010 yılında ise, şehir içi toplu taşımacılığına yönelik City 900 ve City 1200 modellerinin üretimine başladık'' diye konuştu.

Tarakçıoğlu, ürettikleri otobüslerin, ISOTO ismini ve otobüs ürün kategorisini birlikte sahiplenen ISOBUS marka adıyla lanse ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''ISOTO'nun varlık sebebinin insan ve topluma değer katmak olması nedeniyle, ürettiği otobüslerin markası olan ISOBUS'un sloganı da (İnsan Seven Otobüs) olarak belirledik.

Ülke sınırlarını aşan uzun yolculuğuna Adana'da başlayan (İnsan Seven Otobüs) Isobus'un gönlünde ilk sırada Adana halkı ve esnafı vardır.

Öncelikle kendi topraklarında beğenilen ve tercih edilen marka olma gayesiyle Isobus, rakiplerinden daha mükemmel ürünler sunmayı ve hizmet vermeyi hedefliyoruz.''

YILLIK ÜRETİM 250 ADET

Tarakçıoğlu, üretimin yüzde 49'unun ithal, yüzde 51'inin yerli malzeme ile yapıldığını belirterek, ''Kurulu kapasitemiz günde bir araç üretimi olmasına karşılık yıllık üretim kapasitemiz şimdilik 250 adettir.

Ancak esnek yapı sayesinde üretim kapasitesini arttırma olanağımız var.

Üretim tesislerinde ilk etapta 60 olan personel sayımızı orta vadede 250 kişiye yükseltmeyi planlıyoruz'' dedi.

Tarakçıoğlu, Isobus'un üretim ve satışına bu yıl başlanmış olmasına rağmen Adana'da bir çok kullanıcı tarafından tercih edildiğini ve hatlarda yerini almaya başladığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.