IŞİD yanlısı gence 3.5 yıl hapis

IŞİD yanlısı gence 3.5 yıl hapis
 İngiltere’nin başkenti Londra’da IŞİD yanlısı propaganda yapan üniversite öğrencisi David Souaan, 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.Londra’da...

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da IŞİD yanlısı propaganda yapan üniversite öğrencisi David Souaan, 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Londra’da bulunan Birkbeck Üniversitesi’nde eğitim gören 20 yaşındaki David Souaan’ın IŞİD yanlısı propaganda yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. 2013 yılında babasıyla birlikte gittiği Suriye’de silahlı fotoğraflar çektiren Souann’ın Londra’ya döndükten sonra bu fotoğrafları arkadaşlarına gösterdiği belirtildi. Souann’ın davranışlarının değiştiğini fark ederek polise ihbarda bulunan okul arkadaşlarının, Souann’ın telefonunda örgüt tarafından tutulan rehinelerin infaz edildiği görüntüleri sakladığını söylediği belirtildi.

Davaya bakan Savcı Sarah Whitehouse, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Souann’ın son dönemde agresifleştiğini ve arkadaşlarına hakaret ettiğini ifade etti. İhbarın üzerine polis tarafından yapılan aramalarda, Souann’da örgüte ait çok sayıda fotoğraf, görüntü ve belgelerin bulunduğu kaydedildi. Aramalar sırasında ayrıca Souann tarafından yazılmış ve örgütü öven bir mesajın da ele geçirildiği belirtildi.

IŞİD propagandası yaptığı tespit edilen David Souaan’ın yarı yıl tatilinde annesi ile birlikte Belgrad’a gitmeden kısa bir süre önce yakalandığı kaydedildi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.