İran'ın Savaş Gemileri Suriye'ye Gitti mi?

İran'ın Savaş Gemileri Suriye'ye Gitti mi?
İran, "Suriye'ye iki savaş gemisi gönderdim" derken ABD, İran'a ait gemilerin Suriye'ye gittiği yönündeki haberleri yalanladı.Bölgeden gelen haberlere göre...



İran, "Suriye'ye iki savaş gemisi gönderdim" derken ABD, İran'a ait gemilerin Suriye'ye gittiği yönündeki haberleri yalanladı.

Bölgeden gelen haberlere göre Suriye'ye giden 2 İran savaş gemisi, bu ülkeden ayrıldı. Gemilerin Süveyş Kanalı'ndan Körfez'e geri döndükleri bildiriliyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise İran'ın Suriye'ye iki savaş gemisi gönderdiği iddialarını reddetti.

Pentagon Sözcüsü George Little, ABD ordusunun İran'a ait gemilerin Suriye'de limana yaklaştığına ya da yük boşalttığına dair herhangi bir işaret görmediğini belirtti.

Little, İran gemilerinin Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e geçtiğini, sonra da tekrar kanaldan geçerek geri döndüğünü kaydetti.

İran devlet televizyonu, cumartesi günü Suriye Deniz Kuvvetleri personeline eğitim vermek için bir destroyer ile bir ikmal gemisinin Suriye'nin başkenti Şam'ın 220 kilometre kuzeybatısındaki Tartus limanına demir attığını açıklamıştı.

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, donanmaya ait unsurların uluslararası sulara açılmasını, "İran'ın deniz gücününün bir göstergesi olarak" değerlendirmişti. (Kaynak: TRT Haber ve AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.