İran Meclisi'nden Suriye?ye Destek

İran Meclisi'nden Suriye?ye Destek
İran Meclisi Suriye'de reform süreci ve halk hakimiyetine desteğini ifade ettiİran Meclisi, Suriye'de halkın kendi kaderini belirlemesini sağlayacak her planı...


İran Meclisi Suriye'de reform süreci ve halk hakimiyetine desteğini ifade etti

İran Meclisi, Suriye'de halkın kendi kaderini belirlemesini sağlayacak her planı ve bu ülkedeki reform sürecini desteklediğini bildirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Meclis'teki 290 milletvekilinden 245'inin imzasıyla yayımlanan bildiride, Suriye halkı ve devletine olan destek ifade edildi.

Bildiride, ''ABD, İsrail, Batı ve gerici rejimlerin tüm komploları ve müdahalelerinin, ayrıca İslam karşıtı güçlerin elinde araç olan şiddet yanlısı radikal grupların Suriye'de bir sonuca ulaşamadıkları'' belirtildi.

Ayrıca, Suriye'deki reformlar ile halkın kendi kaderini belirlemesine imkan sunacak her planın desteklendiği vurgulandı.

''Suriye devleti ve halkı, müdahalecilerin elini kırmalı'' denilen bildiride, yabancıların müdahalelerinin asıl amacının bölgedeki devrimler sonucu çıkmaza giren İsrail'e suni bir nefes vermek olduğu düşüncesine yer verildi.

Bildiride, Suriye halkı ve devletine olan destek yinelendi ve Müslümanların sorunlarının halledilmesi temennisinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.