İlkokul Öğrencileri ÇÜ’nde Kendi Bahçelerini Kurup Hasat Bayramı Yaptılar

İlkokul Öğrencileri ÇÜ’nde Kendi Bahçelerini Kurup Hasat Bayramı Yaptılar
İlkokul Öğrencileri Çukurova Üniversitesi’nde Kendi Bahçelerini Kurup Hasat Bayramı Yaptılar

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın desteği ile Adana ve bölgeye kazandırılan Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi kapılarını ziyaretçilere açtı. Farklı etkinliklerle adından söz ettiren ve bölgede tek olma özelliğine sahip Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilkokul öğrencileri tarlalarda yetiştirdikleri mahsulleri hasat etti.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde 200 dönüm alana kurulu Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde oluşturulan özel alanda geçtiğimiz aylarda gerçekleşen bir proje kapsamında çocukların toprak, sebze ve meyvelerin yetişmesini tanıması için ekim yapıldı. İlkokul öğrencileri, toprakla buluşarak çapayla kazdıkları toprağa domates, biber, çilek, fasulye, maydanoz gibi sebze ve meyveleri ekerek tarladan sofraya ulaşma sürecini öğrendi.

2 Ay Önce Ektikleri Domates ve Biberleri Topladılar.

Bu proje kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 2 ay önce çocukların ektiği ürünlerin hasadı yapıldı. Botanik Bahçesi içerisinde hasat bayramı yapan öğrenciler hasat öncesi oyunlar oynayarak eğlendi.  Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan’ın katılımıyla hasat bayramının açılış töreni gerçekleştirildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar öğrencilerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak geleceğin çevrecileri çocukların bu projeyle çevre duyarlılığına ilk adımı attıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Kibar, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan ise çocukları toprakla buluşturduklarını ifade ederek öğrencilerin 2 buçuk ay önce fidanlarını ektiğini ve sabrederek ürün almayı öğrendiklerini söyledi. Prof. Dr. Çakan konuşmasına şöyle devam etti;

“Çocuklar pazardan aldıkları sebze meyvelerle kendilerinin ektiği ve yetiştirdiği ürünlerin kokularının çok farklı olduğunun farkına vardı. Bu çocuklar atık doğayla dost. Toprağı tanıyan, evlerindeki domateslerin ve biberlerin nasıl yetiştiğini bilen, doğaya saygı duyan insanlar. Bu çocuklar hem doğaya hem de çiftçiye saygılı. Çocuklar geleceğimiz bizim. Bizde geleceğimizi doğaya ve insana saygılı yetiştirtiyoruz.”

Kendi Yetiştirdikleri Ürünleri Satışa Sundular.

Açılış konuşmalarının ardından çocuklar ellerine sepetlerini alarak kendi ektikleri ürünlerin hasadını gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Kibar ve beraberindekilerde çocuklara yardım etti. Hasat edilen ürünler kurulan stantta satışa sunulurken etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.