'İHA sınırın 3 kilometre içinde vuruldu'

'İHA sınırın 3 kilometre içinde vuruldu'
 Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türk hava sahasına giren milliyeti belirsiz hava aracının düşürülmesi ile ilgili olarak, "Sınırın 3 kilometre...

 

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türk hava sahasına giren milliyeti belirsiz hava aracının düşürülmesi ile ilgili olarak, "Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu" dedi.

 

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye önerdiği finansman paketinin, külfet paylaşımıyla ilgili olduğunu ve Türkiye'nin kendisi için finansal bir talebinin bulunmadığını belirtti.

 

Pakette, Türkiye'ye tahsis edilen fonların kullanımından bahsedildiğini belirten Sinirlioğlu, şunları söyledi:

 

"Bunun kabul edilemez olduğunu onlara söyledik. Söz konusu olan Türkiye'ye yardım edilmesi değil, Suriyeli sığınmacıların durumunu iyileştirici tedbirlerin alınması bakımından külfet paylaşımıdır. Bu sorun tek başına Türkiye'nin sorunu değildir. Bizim onlara söylediğimiz, Türkiye'ye ayrılmış fonlardan Suriyeli mültecilere yardım yapılmasını kabul edemeyiz.

 

Türkiye'ye verilen bilgi, AB külfet paylaşımına karar verirse, Suriyeli mülteciler için verilecek olan miktar Türkiye'ye tahsis edilen fonlardan olmayacak. Daha önce önerdikleri gibi önemsiz bir miktarda da olmayacak. AB'nin 'taşın altına elimizi koyduk' diyebileceği bir rakam olacak. Bu 3 milyar da bunun bir sonucu ortaya çıktı."

 

"Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu"

 

Sinirlioğlu, TSK'nın Suriye sınırında milliyeti belirsiz bir hava aracı düşürüldüğüne dair açıklamasına ilişkin, "Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu. İHA'nın kime ait olduğunu tespit etmedik ama sınırın içinde düştüğü için üzerinde çalışılıyor. Kimliği belli olunca açıklayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlalleriyle ilgi olarak da Sinirlioğlu, "Ruslar birkaç kez özür dilediler, istemeden olduğunu söylediler. Bir daha olmaması için tedbirler aldıklarını söylediler. Bir çalışma grubu kurulmadı aramızda. Gelip ihlallerle ilgili bilgi verdiler, izahatta bulunmak amaçlı bir ziyaretti. Başka görüşmeler olabilir" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.