Gürkan?ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı

Gürkan?ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı
?Bugün milli beraberlik duygusu doruğa ulaştı? ADANA- Ak Parti Adana Milletvekili TBMM Anayasa Komisyon Sözcüsü Av. Fatoş Gürkan, 19 Mayıs 1919?da...



?Bugün milli beraberlik duygusu doruğa ulaştı?

 

ADANA- Ak Parti Adana Milletvekili TBMM Anayasa Komisyon Sözcüsü Av. Fatoş Gürkan, 19 Mayıs 1919?da Samsun'da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin dalga dalga tüm yurda yayıldığını, milli beraberlik duygusunun bu günde doruğa ulaştığını söyledi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 92. Yıldönümü nedeni ile yazılı bir mesaj yayınlayan  Gürkan, Anadolu'nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması Türk tarihi için adeta bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Gürkan mesajında, "19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayıldı. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı o günlere ve o günleri oluşturan kahramanlara borçluyuz. Egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz milletindir' olduğu ilkesinden yola çıkarak, bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anar, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar,  sevgi ve saygılarımı sunarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.