Gündemi sarsacak olay...

Gündemi sarsacak olay...
 İmralı canisi Öcalan'a hücre cezası verildiği ancak cezaevi yönetiminin bu cezayı uygulayamadığı ortaya çıktı. Teröristbaşının ?Bana dikkatli...


 

İmralı canisi Öcalan'a hücre cezası verildiği ancak cezaevi yönetiminin bu cezayı uygulayamadığı ortaya çıktı. Teröristbaşının ?Bana dikkatli davranın, arkamda halk var, bedelini ödersiniz? diye tehdit ettiği, cezaevi yönetiminin de bu tehdide boyun eğdiği saptandı.

 

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da cezaevi yönetimini tehdit ettiği ortaya çıktı. "Bana dikkatli davranın" dediği öğrenilen Öcalan'a hücre cezası uygulanamıyor?

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez'in dünkü yazısında ifşa ettiği bu skandal gündeme bomba gibi düştü. Dün internet sitelerinin hemen hemen tamamında olay ?şok şok şok? başlıklarıyla aktarıldı. Hukukçular, Öcalan'a ayrıcalık yapılamayacağını, hücre cezasının uygulanması gerektiğini ifade ediyorlar.


?CEZA MUTLAKA UYGULANMALI?

Akit'in haberine göre Hukuki Araştırmalar Derneği eski Başkanı Mustafa Karaman, Öcalan'ın tehditle kendisine ayrıcalık istemesine ve hücre cezasının uygulanmamasına tepki gösterdi. Karaman, kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Hukuk devletinde, hukuk düzeni içerisinde kanunların herkes için eşit uygulanması temel prensiptir. Hiç kimse kanunların uygulanmasından kaçınamayacağı gibi kendisinin istisna tutulmasını da talep edemez. Bunu talep etmek hukuk ilkesine aykırı olduğunu gibi diğer insanlara da büyük bir saygısızlıktır. Kim olursa olsun kanunlar önünde eğer bu ülkede bir takım cezai müeyyideler uygulanması gerekiyorsa onun herkese eşit bir şekilde uygulanması gerekiyor. Bu aslında halka yönelik bir yok saymadır. Sadece siyasi bir nitelik taşımıyor. Hukuken de böyle bir karşılığı var. Eğer bu cezayı hakkettiyse ve cezaevi yönetimi de bu yönde bir karar oluşturmuşsa, böyle bir ceza verdiyse mutlaka uygulanması gerekir.?

?HALK DESTEĞİ VAR DİYE CEZA VERİLMESİN Mİ??

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da Öcalan'a hücre cezası uygulanamamasına tepki gösterdi. Güvenlik güçlerinin yeri geldiğinde her türlü tedbiri alması gerektiğini ifade eden Kıymaz, ?Türkiye'de Türk milleti adına karar verilen mahkemelerde herkes eşittir. Arkasında halk desteği var diye ceza uygulanamıyorsa bu devletin zafiyetini gösterir. Eğer Öcalan'ın arkasında halk var korkusuyla ceza verilmiyorsa, Aziz Yıldırım'ı da affetsinler. Onun da arkasında halk desteği var? dedi.

?ÖCALAN, KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLDİR?

Güneydoğu'da insanların ve özellikle gençlerin baskı ve şiddet gördüğünü belirten Kıymaz, ?Öcalan'ın halk dediği, bugün zorla dağa götürülen gençler mi?? diye sordu. Terör örgütünün Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirten Kıymaz, ?BDP'de artık bir seçim yapmalıdır. Ya Kandil'de terörist olmalıdır, ya da mecliste milletin vekili. İkisi de bir arada olmaz. Bu devlet buna izin vermez? ifadelerini kullandı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.