Macar General İstanbul İçin Geldi

Macar General İstanbul İçin Geldi
Türkiye'nin özeti İstanbul'da, bazı ziyaretler ve sergi açılışında bulunmak üzere gelen Macar delegasyonu, temasları sonrasında Üsküdar'da Fahri Konsolos Osman Şahbaz'ın misafiri oldular.

konsolos-sahbaz-1.jpg

Macaristan İtfaiye Bırlığı Başkanı Tümgeneral Tıbor Dobson' den Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'a İade-İ Ziyaret

2020 yılı Eylül ayında davetleri üzerine Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de İtfaiye Birliğinin merkezinde ziyaret gerçekleştiren Fahri Konsolos Osman Şahbaz'a üç sene sonra iade-i ziyareti Tuğgeneral Tibor Dobson ve heyeti gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile yakın ilişkileri olan Macaristan İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma Kurumu İtfaiye Birliği Tümgeneral Başkan Tibor Dobson, Genel Sekreter Hegymegi Ildikó, sanatçı kuyumcu Szabó Tamás ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi Müdürü Áron Sipos, Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'a nezaket ziyaretinde bulundular.

Asya ve Avrupa'nın kesişim noktası İstanbul

Macaristan itfaiye ve kurtarma çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Tümgeneral Dobson,

'' Her yıl olduğu gibi, itfaiyecilik haftası vesilesiyle düzenli-modern anlamda hem Budapeşte hem de İstanbul İtfaiyesi’nin kurucusu Macar Kont Ödön Széchenyi’yi İstanbul Feriköy Katolik mezarlığında, mezarı başında çelenk bırakılıp saygı duruşunda bulunarak andık. Ayrıca, İstanbul Başkonsolosumuz Attila Pintér, Kültür Müdürümüz Áron Sipos, Müdür Yardımcımız Gergő Kovács, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Afet Hazırlık Şube Müdürü Emir Fatih Akbulat, İtfaiye Müdür Yardımcısı. Evrim Engin, İtfaiye Eri Suat Alp bu törende bizlerle birlikte oldular.

Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsündeki Misafirperver Bir Devlet dostluk sergisi açılışına katıldık. Çok verimli ve faydalı bir ziyaret gerçekleştirdik. Bizde kendilerini Macaristan Budapeşte'ye davet ettik. Asya ve Avrupa'nın kesişim noktasındaki Boğazın ihtişamının yansıdığı İstanbul'a her gelişimde heyecanlanıyor ve kendimi evimde hissediyorum'' dedi.

Üç imparatorluğa başkentlik yapan şehir: İstanbul

Konsolos Şahbaz, '' Nazik ziyaretlerinizden dolayı size ve heyetinize çok teşekkür ediyorum.

Üç imparatorluğa başkentlik yapan, 10.000 yıla yakın geçmişi olan tarihi ve modern İstanbul'u bir arada yaşayabilmek ayrı bir zenginliktir. İstanbul aynı zamanda çok önemli ve ciddi turizm destinasyonudur. Üsküdar Salacak'tan baktığınızda harika bir İstanbul'u Kız Kulesi'ni, tarihi yarımadayı, Pera'yı görebiliyorsunuz'' dedi.

Samimi ve sıcak bir havadaki kahvaltılı toplantı sonrası Türk kahvesi ve tatlısı tadımıyla devam etti.

Ziyaret sonrası karşılıklı hediyeler verildi. Şahbaz Orgeneral Tibor Dobsona özel olarak ürettikleri çoraplardan ve takdim etti.

Tümgeneral Tibor Dobson ve Tamás Szabó ise Macar itfaiyeci Kont Gróf Széchenyi Ödön Paşa hatırası çalışmalarını içeren gümüş madalya takdim etti.

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum